دکتر امیر طاهری » یبوست » چه غذاهایی باعث یبوست می شوند؟
مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه

چه غذاهایی باعث یبوست می شوند؟

بسیاری از مردم به اشتباه خیال می کنند یبوست به معنای ناتوانی در دفع روزانه ی مدفوع است. اما اگر چنین بود تقریبا تمام مردم دنیا یبوست داشتند! در فرآیند دفع، نظم اهمیت بسیار زیادی دارد. این نظم در افراد مختلف، باهم فرق داشته و می تواند روزانه دو، سه بار، یا روزی یکبار و یا حتی هفتگی باشد. آنچه مهم است، این است که تعداد نوبت های دفع در هر فرد، نسبت به شرایط جسمی، فعالیت ها و نوع تغذیه ای که دارد، متناسب باشد.

یبوست یعنی مدفوع خیلی کم، خیلی خشک و به ندرت باشد و همچنین به سختی دفع شود. یبوست باعث می شود شخص پس از هر اجابت مزاج احساس کند هنوز کاملا خالی نشده است .

چه چیز باعث یبوست می شود
چه چیز باعث یبوست می شود

چه چیز باعث یبوست می شود ؟

هنگامی که مواد غذایی به کندی در روده ی بزرگ حرکت کنند، آب بیشتری از آن جذب بدن خواهد شد و مدفوع باقیمانده خشک تر می شود و دفع آن سخت تر است .

علل احتمالی یبوست، موارد زیر هستند:

  • مسافرت
  • تغییر رژیم غذایی
  • کاهش فعالیت بدنی طبیعی
  • آثار جانبی بعضی داروها یا ویتامین ها و مکمل های معدنی
  • بیماری زیربنایی، مثل نشانگان روده ی تحریک پذیر، دیورتیکولوز، مرض قند، کم کاری تیروئید (کمبود هورمون تیروئید کمتر از حد معمول در خون) .
  • دشواری های عصبی که مثلا عصبی از ماهیچه های مربوط به روده آسیب دیده باشد .
  • تنگ شدگی یا انسداد راه روده (بلوکاژ) .

داروهای خوراکی برای درمان یبوست

اگر فقط گهگاهی دچار یبوست می شوید و نشانه ها یا ناراحتی های دیگری ندارید، ممکن است تغییر در رژیم غذایی و اصلاح سبک زندگی روزانه، مشکل شما را حل کند. برای برطرف شدن فوری یبوست می توانید با مشورت پزشک، از ملین ها (laxatives) استفاده نماید؛ داروی ملین را می توانید با تجویز متخصص گوارش و از داروخانه ها تهیه کنید. اما بهتر است به این درمان های شیمیایی تکیه نکنید؛ زیرا تکرار آن ها در طولانی مدت، ممکن است باعث ضعف ماهیچه های روده شود و یبوست را بدتر کند. (همچنین از مسهل ها و پاک کننده های روده پرهیز کنید، زیرا می توانند موجب دهیدراتاسیون شوند و آثار جانبی جدی ایجاد کنند). خوردن غذاهای الیافی بیشتر، سالم ترین راه برطرف کردن یبوست و جلوگیری از یبوست است.

همچنین از داروهای حجم دار که حجم مدفوع را زیاد می کنند می توان گاهی استفاده کرد. این نوع داروها را حتما با مقدار زیادی آب یا آب میوه باید خورد .

دکتر امیر طاهری، فوق تخصص گوارش با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری ها می پردازد . می توانید برای دریافت اطلاع این خصوص از فوق تخصص گوارش با شماره های 34 60 22 22 – 22889677 تماس حاصل نمایید . همچنین می توانید ما را در اینستاگرام دنبال کنید.

چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر پیش از این هرگز یبوست نداشته اید و به طور ناگهانی دچار کم تحرکی روده شده اید، یا تغییری در حالات و عادات روده ای خود مشاهده کرده و این علائم بیش از چند هفته دوام پیدا کرده اند، باید به پزشک متخصص گوارش مراجعه کنید. همچنین اگر احساس می کنید مرتب به داورهای ملین نیاز دارید و یا به هر کدام از نشانه های زیر برخورد کردید، نیاز به مراجعه دارید:

  • مدفوع خونی یا سیاه باشد .
  • یبوست سه هفته یا بیشتر طول بکشد .
  • شکم درد یا احساس درد هنگام حرکت دادن روده ها.

برای کسب اطلاعات بیشتر به بهترین فوق تخصص گوارش در تهران مراجعه نمایید .

برخی از خدمات دکتر امیر طاهری:

درمان یبوست شدید

یبوست نشانه چیست ؟

مواردی که باعث تشدید یبوست می شود

پیشگیری و درمان یبوست

آشنایی با یبوست

 

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *