اگر شما هم از مشکلاتی رنج برده و برای درمان در پی یافتن بهترین فوق تخصص گوارش هستید، در ادامه مقاله ما را همراهی کنید تا بتوانید بهترین را برای خود انتخاب کنید. همچنین خیلی از افراد به طور دقیق نمیدانند که برای چه بیماری هایی باید به پزشک گوارش مراجعه کنند که در این مقاله به طور جزئی و دقیق به همه این مسائل خواهیم پرداخت.
اغلب افراد برای مشکلاتی چون رفلاکس معده، یبوست، اسهال، درد شکمی، کبد چرب، سنگ کیسه صفرا، همورویید، شقاق، زخم معده، هپاتیت و … به متخصص مراجعه می کنند بهترین متخصص ،متخصصی است که به خوبی بتواند بیمار را معاینه و مشکل بیمارش را به موقع تشخیص دهد .
- آشنایی با کلمات کلیدی مقاله
- بهترین فوق تخصص گوارش
- همه چیز درباره دستگاه گوارش
- اجزای دستگاه گوارش
- کار فوق تخصص گوارش چیست؟
- روش های تشخیص بیماری های گوارشی چیست؟
- برای چه بیماری هایی باید به فوق تخصص گوارش مراجعه کرد؟
- بهترین فوق تخصص گوارش چه مواردی را بررسی میکند؟
- چه مواردی را باید برای فوق تخصص گوارش بازگو کنیم؟
- چه زمانی باید به فوق تخصص گوارش مراجعه کنیم؟
- برخی بیماری های گوارشی
- روش های درمانی فوق تخصص گوارش
- پزشک گوارش از چه داروهایی برای درمان بیماریها استفاده میکند؟
- راجع به بیماری خود از پزشک معالج سوال بپرسید.
- دکتر امیر طاهری بهترین فوق تخصص گوارش در تهران
آشنایی با کلمات کلیدی مقاله
حذف یک بخش از روده با جراحی
خارج کردن هموروئید از بدن
باز کردن مسیر جدید روده به شکم برای تخلیه ضایعات دفعی
بهترین فوق تخصص گوارش
سیستم گوارشی یکی از اعضای ویژه بدن میباشد که گاهی دچار مشکلات و یا حتی بیماری های جدی خواهد شد، بنابراین باید توجه داشت که برای تشخیص درست و درمان صحیح، بهترین پزشک مربوط به گوارش را برگزینید. دقت داشته باشید برای درمان بیماری یک عضو از بدن، باید به پزشک مربوطه همان ناحیه مراجعه کنید.
بهترین فوق تخصص گوارش در ابتدا بیمار را از لحاظ روحی و فکری برای روند درمان آماده ساخته و بعد از آن درمان را شروع میکند. فردی است که با تجربه و تبحری که در زمینه ی علمی خود دارد به خوبی بتواند مشکل بیمار را بررسی کند و تشخیص به موقع آن، از دیگر مواردی است که بسیار مهم و ضرروی است. پزشک باید به خوبی بتواند به بیمار اعتماد دهد تا مراجعه کننده توانسته به خوبی با بیماری کنار بیاید و برای درمان آن تلاش کند . توجه داشته باشید همکاری بیمار با پزشک معالج بسیار الزامی است، زیرا باعث می شود به روند هر چه سریعتر بهبودی کمک کند.
متخصص گوارش در طی دوران تحصیلی خود با تمامی اجزای دستگاه گوارش آشنا شده و با انواع بیماری گوارشی آشنایی پیدا می کند .متخصص گوارش می تواند تمامی مشکلات مربوط به دستگاه گوارشی افراد را تشخیص داده و برای درمان آنها راه حل های مختلفی ارائه دهد.
تجربه: داشتن تجربه، یکی از مهمترین فاکتورهای پزشک گوارش است که باید در درجه اول به آن دقت شود. تجربه سبب شده تا پزشک معالج، تشخیص درست و مناسب ترین روش درمانی را از همان ابتدا برگزیند و راه های نامناسب را برای مراجعه کننده بکار نگیرد .
آگاهی: پزشکی که مدرک تحصیلی فوق تخصص گوارش دارد، مسلما نسبت به سایر سطح های تحصیلی در این زمینه از مهارت و اطلاعات بالاتری برخوردار است.
برقراری ارتباط با بیمار: یک پزشک گوارش خوب، باید توانسته که به خوبی با بیمار خود ارتباط برقرار کند تا محیطی دور از تنش و استرس را برای مریض فراهم سازد. خیلی از بیمارها در خصوص برخی پزشکان اشاره دارند که نمیتوانند سوالات نهفته ذهن خود را در خصوص بیماریشان بپرسند و پاسخ کامل دریافت کنند که این منفی ترین نکتهی خصوصیات پزشک میباشد.
متد درمانی: بهترین فوق تخصص گوارش طبق پیشرفت های علم در صنعت پزشکی، از بروزترین روش درمانی استفاده میکند.
موقعیت جغرافیایی مطب: باید توجه داشت که فرد بیمار تحمل ساعت ها ترافیک و شلوغی را ندارد، بنابراین مکان مطب خصوصا در شهر تهران باید دسترسی خوبی برای مراجعه کنندگان داشته باشد.
همه چیز درباره دستگاه گوارش
انسان برای تامین انرژی مورد نیاز بدن خود، نیازمند تغذیه میباشد. برای تامین انرژی درست، اندام های مختلف بدن نظیر دهان، حلق، مری، معده، روده کوچک، روده بزرگ و راست روده نیز باید به طور صحیح کار کنند.
دستگاه گوارش بدن انسان نوعی دستگاه لولهای، شامل اندام های مختلف است که از دهان شروع و انتهای آن به مقعد ختم میشود. وظایف اصلی دستگاه گوارش بلع، هضم، جذب و دفع مواد از بدن میباشد.
در واقع وقتی غذا از طریق مری به معده منتقل میشود، با آنزیم های گوناگون ترکیب و بعد از آن تجزیه میشوند. مواد تجزیه شده از معده وارد روده شده و بخشی از این مواد غذایی توسط جریان خون جذب بدن میشود. این مواد توسط جریان خون به کبد منتقل و در آنجا برای تامین انرژی و سوخت و ساز بدن ذخیره میگردد. همچنین در این روند، بخشی از مواد غذایی که زائد بوده و برای بدن منفعتی ندارند، از بدن دفع خواهند شد.
اجزای دستگاه گوارش
دهان: مواد غذایی در دهان هنگام جویدن با آنزیم های مختلف موجود در بزاق، مخلوط میشوند. این عمل در واقع فرآیندی برای گوارش مکانیکی است. دهان از ابتدایی ترین بخش دستگاه گوارش بشمار میرود که فرآیند گوارش غذا بدون این عضو تقریبا ناممکن است.
مری: بعد از این که عمل بلع صورت گرفت، غذا توسط مری به معده ارسال میشود.
کاردیا: پرده کاردیا در دهانه معده سبب میشود تا غذا پس از ورود به معده، به مری بازگشت نداشته باشد. زمانی که فرد دچار همچین عارضه آزار دهندهای شود، باید فورا به بهترین فوق تخصص گوارش مراجعه فرماید.
معده: مواد غذایی در درون معده با آنزیم های زیادی مخلوط میشود. بعضی افراد از اسیدی بودن معده و ترش کردن و یا حتی از بازگشت اسید معده به مری شکایت دارند، که باید برای بررسی بیشتر و تشخیص و درمان این مسئله بهترین فوق تخصص گوارش را برگزینند. به طور کلی سطح معده حدودا قلیایی میباشد.
روده کوچک: روده کوچک یا همان روده باریک شال سه بخش است. دوازدهه در پشت معده واقع شده است که آنزیم قلیایی را به مواد غذایی برای کاهش سطح اسیدی آنها اضافه میکند. بعد از این بخش، تهی روده و دراز روده وجود دارد که به روده بزرگ نیز متصل میشود.
صفرا: صفرا در دستگاه گوارش، وظیفهی حذف کلسترول اضافه از بدن و تجزیه غذاهای چرب را بر عهده دارد.
روده بزرگ: کولون، راست روده و مقعد از بخش های اصلی روده بزرگ در دستگاه گوارش بشمار میروند. مواد دفعی بدن که با نام مدفوع شناخته میشوند در زمان رسیدن به راست روده سبب انقباضات و توسط مقعد دفع خواهند شد.
کار فوق تخصص گوارش چیست؟
به طور کلی بهترین فوق تخصص گوارش، دستگاه گوارش را ارزیابی کرده و در صورت وجود هرگونه عارضه مشکوک، شروع به معاینات بیشتر و درمان میکنند. اما تخصص پزشک گوارش به این مورد ختم نشده و فعالیت های پیچیدهای را در بر دارد.
خاطر نشان شویم که دستگاه گوارش عضوی حساس بوده که ممکن است بیماری را از یک بخش خود به عضوی دیگر از این دستگاه انتقال داده و روند پیشرفت بیماری در این دستگاه لولهای سرعت خاص خود را دارد بنابراین پیشگیری بهتر از درمان است.
بهترین فوق تخصص گوارش میتواند در خصوص موارد نامبرده زیر فعالیت بسیار خوبی داشته باشد، زیرا جزو زیر مجموعه کار این پزشکان محسوب میشود:
- هپاتولوژی
- التهابات روده باریک، روده بزرگ و راست روده
- مری
- بلع
- کیسه صفرا
- مجاری صفراوی
- پانکراس
- کبد
- سرطان کولورکتال
- دستگاه گوارش
- بیماری نورولوژیک
- بیماری گوارشی کودکان و بزرگسالان
روش های تشخیص بیماری های گوارشی چیست؟
بهترین فوق تخصص گوارش معمولاً از راههای مختلفی برای تشخیص بیماری استفاده می کند، که عبارت است از :
- آندوسکوپی
- کولونوسکوپی
- رکتوسکوپی
- بیوپسی
- تست تنفسی میکروب معده
آندوسکوپی: آندوسکوپ، لوله ای طویل که در سر آن لنز قرار دارد، این دوربین بسیار ریز است و به داخل بدن فرستاده میشود. توسط این لنز اعضای بدن قابل مشاهده و میتوان بر روی نمایشگر آنها را مشاهده کرد. این وسیله برای مقعد نیز استفاده میشود.
کولونوسکوپ: وسیله ای انعطاف پذیر برای مشاهده داخل روده استفاده می شود. به این وسیله دوربینی بسیار ریز متصل است و به کمک آن به راحتی می توان داخل روده را مشاهده کرد. همچنین پزشک به کمک کولونوسکوپ توانسته مخاط روده و سلول ها را بررسی کند. معمولا این بررسی در افرادی که بیشتر از 50 سال دارند و اشخاصی که احتمال ابتلا به سرطان های روده ای، و یا علائمی مانند درد های شکمی و یا اسهال دارند، ممکن است انجام شود.
بیوپسی: در واقع نوعی نمونه برداری از بافت گفته می شود. پزشک با استفاده از بافت بدن به بررسی آن می پردازد و باکمک آزمایشگاههای بافت شناسی می تواند به خوبی بیماری را تشخیص دهد.
تست تنفسی میکروب معده: هنگامی که میکروب طی مدت زمان طولانی در داخل معده باشد باعث بروز مشکلاتی در داخل معده می شود، که در بعضی مواقع میکروب موجود بسیار خطرناک و عواقب بدی می تواند به همراه داشته باشد.یکی از مسائل مهم و جدی بیماری هایی گوارشی است زیرا میکروب به وجود آمده باعث خونریزی و مشکلات حاد می شود و امکان مبتلا شدن به سرطان معده افزایش پیدا می کند. بهترین روش شناسایی این نوع میکروب ها از طریق آزمایش خون است.
سیگموئیدوسکوپی: از یک لوله نازک و انعطاف پذیر که دارای دوربین کوچکی است، به مقعد و پایین روده بزرگ وارد می شود. این آزمایش ممکن است در افراد زیر 50 سال انجام شود و هیچ گونه خطری برای ابتلا به بیماری های روده و یا سرطان روده بزرگ ندارد.
برای چه بیماری هایی باید به فوق تخصص گوارش مراجعه کرد؟
- پولیپ و سایر اختلالات کولون
- سلیاک
- فیشر
- سرطان روده بزرگ، کوچک
- دیورتیکولی
- کبد چرب
- سنگ و سرطان صفرا
- ریفلاکس معده
- گاستروانتریت
- فتق روده
- هموروئید
- سندروم روده تحریک پذیر
- سرطان کبد
- سرطان معده
- پانکراتیت
- کولیت
- هپاتیت
بهترین فوق تخصص گوارش چه مواردی را بررسی میکند؟
معمولا بهترین پزشکان گوارش به یافته های غیر طبیعی خصوصا در آزمایش مدفوع، اهمیت ویژهای میدهند.
به طور کلی به ذکر برخی علائم که بهترین فوق تخصص گوارش آنها را مورد بررسی قرار میدهد، میپردازیم:
- رنگ غیر طبیعی مدفوع
- ترشحات مقعدی
- خون در مدفوع
- انقباضات شدید شکمی
- درد مداوم در شکم
- یبوست مزمن
- اسهال مزمن
- سوزش و بازگشت اسید معده به مری
- تهوع مداوم
- اختلالات بلع
- گاز معده شدید
- عدم کنترل فعالیت روده
- کاهش وزن شدید
- پوست زرد
چه مواردی را باید برای فوق تخصص گوارش بازگو کنیم؟
اینکه شما هنگامی که احساس بد و وجود عارضهای را داشتید، دقیقا در چه موقعیت زمانی و چه حالاتی بودهاید، از مواردی است که باید به بهترین فوق تخصص گوارش خود بازگو کنید. آیا شما سیر بودید یا شکمتان خالی بود؟ نشسته بودید یا در خواب به سر میبردید؟ غذای چرب میل کرده یا محتویات غذا کاملا سالم بود؟
گاز معده، مهمترین سرنخ!
مسلما هنگامی که فردی جلوی پزشکی قرار میگیرد برای صحبت راجع به همه مسائل، اندکی معذب است. اما اشتباه کار دقیقا همینجاست. مراجعه کننده باید در هنگام توضیح در مورد مشکل خود، مسائلی مانند میزان گاز معده و یا حتی حرکات روده و میزان دفع خود در شبانه روز را بیان کند. همه این موارد ذکر شده با دستگاه گوارش در ارتباط بوده و ممکن است به تشخیص بیماری نیز کمک شایانی کند.
چه زمانی باید به فوق تخصص گوارش مراجعه کنیم؟
هنگامی که هر کدام از علائم ذکر شده را در مدفوع یا هر کدام از اندام های دیگر دستگاه گوارش، احساس کردید، حتما موضوع را جدی گرفته و پیگیری های لازم را هرچه سریعتر انجام دهید تا ناخواسته و با سهل انگاری به نواحی دیگر خصوصا کبد آسیب وارد نکند.
اگر خون ریزی در روده ها مشاهده و یا هموروئید بعد از گذشت یک هفته از مراقبت هایی که لازم دارد بهبود پیدا نکرد، باید به متخصص گوارش مراجعه نمایید. داشتن خون ریزی صرفا نشانه ی داشتن هموروئید نیست، بخصوص اگر تغییراتی در عادات روده ای و یا تغییر در رنگ و یا ظاهر مدفوع ایجاد شده باشد باید به متخصص مراجعه نمود. خونریزی مقعدی می تواند، دلایل دیگری مشتمل بر سرطان های colorectal و یا سرطان های روده ای باشد.
امروزه با توجه به سبک زندگی مردم در کشور ما متخصصین گوارش آمار بسیار زیادی از بیماری های گوارشی را گزارش می دهند. رژیم غذایی و کم تحرکی و افزایش استرس و اضطراب در زندگی مدرن همگی باعث شده است، آمار بیماری های گوارشی افزایش پیدا کند. در صورتی که افراد با دیدن علائم مختلف در دستگاه های نام برده شده زودتر به متخصص گوارش مراجعه کنند می توانند درمان را سریع تر آغاز کرده و همچنین محدودیت های به وجود آمده در درمان برای متخصص گوارش کمتر خواهد شد. با مراجعه بیمار به متخصص گوارش ،پس از باز گوی علائم ،متخصص گوارش یک معاینه کلی داشته و جهت تشخیص دقیق بیماری افراد باید به انجام آزمایشات دستور داده شده توسط متخصص گوارش بپردازند. حال متخصص گوارش می تواند به شکلی دقیق برای بیمار داروهای متناسب تجویز کند.
مراجعه به پزشک فوق تخصص گوارش حتما نباید دلیل درمانی داشته باشد، افراد میتوانند برای استفاده از برخی روش های لاغری مانند بالون معده، بوتاکس معده و … به بهترین فوق تخصص گوارش در تهران مراجعه فرمایند.
برخی بیماری های گوارشی
هموروئید
هموروئید یا همان بواسیر، به متورم شدن رگ ها در مقعد و رکتوم های پایینی و کوچکتر شدن واریکوسل ها اطلاق می شود. هموروئید می تواند در رکتوم (رکتوم های داخلی) و یا زیر پوست اطراف آن (هروئید خارجی) گسترش پیدا کند.
از هر چهار نفر سه نفر از بزرگسالان به مرور زمان به هموروئید مبتلا خواهد شد. ابتلا به هموروئید دلایل زیادی دارد اغلب دلیل آن را نمی دانیم که با انجام آزمایش های مختلفی میتوان علت آن را متوجه شد. برای درمان هموروئید نیز مراجعه به بهترین متخصص گوارش بسیار کمک کننده است.
خوشبختانه روش های موثری برای درمان هموروئید نیز وجود دارد.
شقاق
بیماری دیگری که در زمان مشاهده علائم آن باید به متخصص گوارش مراجعه نمایید، شقاق است.
در زمان مراجعه به متخصص، از شما سوالاتی در مورد بیماری ها و درمان های قبلی پرسیده می شود. همچنین معاینه فیزیکی می شود تا بتوان میزان بیماری را تشخیص داد که ممکن است با کمی درد همراه باشد.شقاق حاد مانند زخم تازه و یا مانند کاغذ برش خورده است. شقاق مزمن مانند برش های عمیق تری دارد. شقاق ایجاد شده اگر بیش از هشت هفته وجود داشته باشد و درمان نشده باشد نیزمزمن می شود.
محل شقاق می تواند علت بروز آن را مشخص نماید. اگر شکافی در بخش باز مقعد رخ دهد به جای عقب و یا جلوی آن، بیشتر احتمال می رود که نشانه از اختلال دیگری مانندبیماری التهاب روده ای است.
زخم معده
زمانی که قسمتی از پوشش معده دچار فرسایش و زخم می شود به آن بیماری زخم معده می گویند. زخم معده مشکلی است که معمولاً در افراد بزرگسال رایج می باشد اما ممکن است بعضی از کودکان نیز به این بیماری دچار شوند. نشانه هایی نظیر درد در شکم، کاهش وزن، رفلاکس معده، عدم اشتها و … میباشد. ایجاد بیماری زخم معده معمولا دلایل باکتریایی یا میکروبی دارد که بهتر است بدانید که برای درمان زخم معده در بزرگسالان و کودکان حتماً باید به پزشک فوق تخصص گوارش مراجعه کرد تا ابتدا علت بروز بیماری سریعا مشخص شده و پس از آن درمان متناسب با نوع بیماری ارائه داده شود. از انجام درمان خودسرانه به شدت بپرهیزید.
سنگ کیسه صفرا
گاهی در داخل کیسه صفرا، سنگ هایی با ابعاد مختلف تشکیل میشود که به سنگ کیسه صفرا معروف هستند. کیسه صفرا در قسمت تحتانی کبد قرار دارد. این سنگ ها در صفرا معمولا علائمی نشان نمیدهند و یکباره دچار درد بسیار شدید و اوضاع وخیم خواهند شد. بنابراین اگر در تصویر برداری ها و آزمایشات متوجه وجود سنگ های صفرا با هر تعداد و اندازه شدید، حتما بدون شک به بهترین فوق تخصص گوارش مراجعه فرمایید تا تحت درمان قرار بگیرید.
روش های درمانی فوق تخصص گوارش
- درمان دارویی
- درمان با استفاده از روش جراحی در صورت صلاحدید بهترین فوق تخصص گوارش
- درمان با استفاده از روش پیوند اعضا توسط جراحی
پزشک گوارش از چه داروهایی برای درمان بیماریها استفاده میکند؟
به یاد داشته باشید داروها برای درمان هر نوع بیماری متفاوت میباشد و بهترین فوق تخصص گوارش برای تجویز دارو به تداخلات دارویی نیز توجه میکند که آسیبی به کبد، کلیه و سایر اعضا وارد نشود. عدم مصرف دخانیات و نوشیدنی های الکلی بر روند بهبود و درمان، تاثیر مثبت دارند.
- در درجه اول داروهای آنتی بیوتیکی میباشد که برای درمان بسیاری از عارضه ها بکار برده میشوند. البته نوع کاربرد آنتی بیوتیک ها متفاوت است و برای هر عضو، آنتی بیوتیکی خاص استفاده میشود.
- داروهای ضد تهوع
- مهارکننده ها
- مسدود کننده H2
- داروهای ضد اسیدی
- متوکلوپرامید ( این دارو بسیار قوی و موثر عمل میکند.)
- ملین و یا بلعکس داروی ضد اسهال
- ضد التهاب
- داروهای مهارکننده خونریزی
راجع به بیماری خود از پزشک معالج سوال بپرسید.
سوالات تهیه شده به شما کمک میکند تا اطلاعات بیشتری راجع به بیماری خود از بهترین فوق تخصص گوارش کسب کنید.
آیا راهی برای پیشگیری از پیشرفت بیماری وجود دارد؟
روند درمان چه مدت زمان میبرد؟
چه مسائلی در وخامت بیماری من تاثیرگذار است؟
چه روش های درمانی برای بهبود مشکل من وجود دارد؟
این بیماری چقدر خطرناک و جدی است؟
پاسخ به اینگونه سوالات نهفته در ذهن مراجعه کننده، هر گونه اضطراب برای درمان را از بین خواهد برد.
دکتر امیر طاهری بهترین فوق تخصص گوارش در تهران
دکتر امیر طاهری فوق تخصص گوارش، کبد و مجاری صفراوی و همچنین متخصص بیماری های داخلی هستند. ایشان در زمینه بیماری های داخلی و درمان هر نوع مشکل گوارشی و بلعی از مهارت ویژه و تجربه بالایی برخوردار هستند. دکتر امیر طاهری شخصی صبور و مملو از آرامش هستند که سبب میشود تا بیمار برای شروع درمان عاری از هرگونه اضطراب باشد.
موقعیت مکانی مطب ایشان دارای دسترسی عالی شخصی و حمل و نقل عمومی در خیابان شریعتی میباشد و مراجعه برای بیمار بسیار آسان است.
راه های ارتباطی:
از طریق تماس تلفنی با شماره ۰۲۱۲۲۸۸۹۶۷۷ و ۰۲۱۲۲۸۸۹۷۸۶
شبکه اجتماعی اینستاگرام doctor_taheri
آخرین دیدگاه ها