مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه

مسمومیت کبد

مسمومیت کبد

زمانی که کبد به برخی از مواد مشخص واکنش نشان می دهد و دچار التهاب کبد می شود را مسمومیت کبد می گویند .
مسمومیت کبد معمولا در خصوص مصرف بیش از اندازه مکمل های غذایی ، مواد شیمایی ، الکل و داروها رخ می دهد .
در برخی از موارد پس از قرار گرفتن در معرض سم در عرض چند ساعت یا چند روز ممکن است مسمومیت کبد رخ دهد .
در سایر موارد علائم و نشانه ها پس از چند ماه ظاهر می گردد .
علائم مسمویت کبد پس از مدتی در اشخاصی که در معرض سم قرار گرفته اند از بین می رود ، توجه به این نکته الزامی است که اگر علائم کبد به شکل دائمی باشند به کبد آسیب جدی وارد می کنند ، اشخاص باید علائم بیماری کبد را جدی بگیرند زیرا سبب ایجاد شدن زخم در کبد می شود و در موارد حادتر نارسایی کبد را به همراه دارد .

مسمومیت-کبد

علائم مسمومیت کبد

در بیشتر مواقع مسمومیت کبد با هیچ گونه علائمی ظاهر می شود و تنها را تشخیص آن انجام آزمایش خون می باشد ، اما در برخی از موارد علائم مسمومیت کبد باموارد زیر همراه است :
کاهش وزن
استفراغ
جوش
حالت تهوع
ادرار تیره
حالت خستگی همیشگی
داشتن درد در ناحیه بالای راست شکم
زرد شدن پوست
زرد شدن صلبیه چشم (سفیده چشم )
راه های تشخیص مسمومیت کبد :
جهت تشخیص مسمومیت کبد راه های گوناگونی وجود دارد که در ذیل به برخی از آنها اشاره می کنیم :
آزمایش خون :
جهت نشان دادن سطوح بالای آنزیم کبد می توان از آزمایش خون استفاده کرد .با بررسی این آنزیم ها می توان عملکرد کبد را بررسی نمود .
نمونه برداری از کبد :
جهت تایید تشخیص مسمومیت کبد انجام این آزمایش توصیه می شود ، بررسی نمونه زیر میکروسکوپ صورت می گیرد .
معاینه فیزیکی :
در این مورد پزشک با بررسی سابقه پزشکی بیمار و معاینه بیمار می تواند تشخیص دهد که شخص دچار مسمومیت کبدشده است یا خیر .
انجام آزمایش سی تی اسکن و آزمایش ام آر ای

علت های مسمومیت کبد :
کبد نقش تجزیه کردن داروها ، خارج ساختن داروها و مواد شیمایی را از جریان خون برعهده دارد ، کبد هم چنان وظیفه دارد که محصولات جانبی را که در بدن وجود دارد را تجزیه کند ، زیرا ممکن است این مواد آسیب جدی به کبد وارد کند .
کبد ظرفیت بازسازی بسیار بالای دارد ، اگر مواد سمی به شکل همیشگی وجود داشته باشد سبب می شود که کبد به شکل دائمی دچار آسیب شود .
روش های درمان مسمومیت کبد :
آسیب دیدگی کبد را معمولا پزشکان تعیین می کنند ، در برخی موارد علت مسمومیت کبد کاملا مشخص می باشد ، اما در برخی موارد نیاز است که بررسی دقیق تری صورت گیرد تا علت مسمومیت کبد مشخص شود .

زمانی که کبد به برخی از مواد مشخص واکنش نشان می دهد و دچار التهاب کبد می شود را مسمومیت کبد می گویند .
مسمومیت کبد معمولا در خصوص مصرف بیش از اندازه مکمل های غذایی ، مواد شیمایی ، الکل و داروها رخ می دهد . دکتر امیر طاهری، فوق تخصص گوارش با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری ها می پردازد. می توانید برای دریافت اطلاعات در این خصوص از فوق تخصص گوارش با شماره های 34 60 22 22 – 22889677 تماس حاصل نمایید. همچنین می توانید ما را در اینستاگرام دنبال کنید.

قرار نگرفتن در معرض سم
برخی از مواد شیمایی سبب مسمومیت کبد می شوند ، نیاز است جهت رفع سم کبد از در معرض قرار گرفتن یکسری مواد شیمایی اجتناب شود .
قطع مصرف استامینوفن :
زمانی که بیماران بیش از حد برخی از داروها نظیر استامینوفن را استفاده می کند مسمومیت کبد را به همراه دارد ، در این موارد پزشک برای درمان داروی استیل سیستئین را تجویز می کند .
درمان در بیمارستان :
اشخاصی که دارای علائم مسمومیت کبد شدید می باشند نیاز است جهت درمان در بیمارستان مداوا شوند ، در این موارد پزشک از داروها و سرم جهت برطرف سازی استفراغ و تهوع استفاده می کند .
پیوند کبد :
زمانی که کارایی کبد شدیدا تحت تاثیر قرار می گیرد و تجویز دارو و برخی از روش های درمانی نمی توان به درمان مشکلات آن پرداخت نیاز است که جهت درمان از پیوند کبد استفاده کرد ، در جراحی پیوند کبد نیاز است که کبد بیمار از بدن وی خارج شود و به جای آن کبد سالم جایگزین شود .
بیماران باید مسمومیت کبدی را هر چه سریع تر مداوا کنند زیرا این بیماری می تواند عوارض ناخوشایندی را به همراه داشته باشد .
به اشخاص توصیه می شود که علائم مسمومیت کبد را که در فوق ذکر شده است اگر داشتند هر چه سریع تر به پزشک مراجعه نمایند تا جهت سم زدایی و پاکسازی کبد اقدامات لازم صورت گیرد .
در برخی از موارد پزشک با توجه به علائم و میزان حاد بودن مسمومیت کبد ممکن است رژیم غذایی خاصی را برای بیمار تجویز نماید .

 

 

برخی از خدمات دکتر طاهری فوق تخصص گوارش

درمان هموروئید بدون جراحی

درمان شقاق بدون جراحی

کولونوسکوپی

آندوسکوپی معده

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *