چگونگی جراحی و پرتو درمانی در سرطان مری
همانطور که گفته شد یکی از روشهای درمان سرطان مری جراحی است که دراینجا به انواع آن خواهیم پرداخت:
Esophagectomy باز
در این جراحی با توجه به میزان پیشرفت سرطان قسمتی از مری را برمی دارند و جهت انجام جراحی قسمتهایی از شکم و سینه و یا گردان را باتوجه به محل قرار گرفتن تومور سرطانی برش می دهند.
Esophagectomy با کم ترین حالت تهاجمی (جراحی با لاپاراسکوپ)
این روس مبتنی بر لاپاروسکوپی است که در آن از لوله باریک انعطاف پذیری که به سر آن دوربینی متصل است (لاپاراسکوپ)استفاده میشود و دیگر نیازی به برشهای بزرگ برروی بدن نمی باشد و جراح به سر تا سر مری دسترسی دارد.پزشک، جراحی را از قسمت پایین مری آغاز می کند و تا گردن ادامه می دهد و چسبندگیهای بافتی را جدا می نماید وزمانی که قسمتی از مری برداشته شود باقیمانده آن به معده متصل می گردد.
قطع کردن Mucosal آندوسکوپیک
این روش که به وسیله دستگاه آندوسکوپ (لوله باریکی که دوربینی سر آن نصب است)انجام میشود جهت مراحل ابتدایی سرطان و حتی تشخیص سرطان استفاده میشود و با استفاده از ابزارهایی که به اندوسکوپ متصل است از طریق گلو وارد مری شده و تومور را برمیدارد.
روش دیگر درمان سرطان مری پرتو درمانی می باشد که به وسیله تابش پرتوها برای از بین بردن سلولهای سرطانی در قبل یا بعد از جراحی استفاده میشود. این روش هم انواع مختلف دارد:
• پرتو درمانی با تابش بیرونی (EBRT)
با استفاده از دستگاه پرتو ایکس که شتاب دهنده خطی هم گفته می شود پرتوها به شکل تومور در آورده شده و با انرژی بالا تومورهای سرطانی را از بیرون بدن هدف قرارمی دهد و بافتهای مجاور از پرتو در امان می مانند این درمان درد ندارد و در هر نوبت فقط چند دقیق طول میکشد و امکان دارد برای از بین بردن عوارض جانبی نیز استفاده گردد و هم زمان با جراحی و شیمی درمانی استفاده شود.
- Brachytherapy با دوز بالا (HDR)
در این روش پرتو درمانی امکان این وجود دارد که دوز زیادی از پرتوها به نزدیکترین محل و یا خود تومورسرطانی داده شود و باعث میشود بافت سالم اطراف توده آسیب نبیند. این کار به وسیله لوله ها باریک توخالی که به صورت خیلی دقیق در مری قرار داده میشوند انجام میشود و به وسیله هدایت کامپیوتری بسیار دقیق میزان و محل تابش پرتو کنترل می شود و به دلیل مشکل بلعی که در سرطان مری وجو دارد قبل از واردکردن لوله پرتو درمانی یک لوله جهت رساندن غذا قرار می دهند. این درمان سریع و کارآمد می باشد و میتوان جهت کنترل خونریزیهای مری نیز استفاده گردد.
- پرتو درمانی با شدت تنظیم شده (IMRT)
از این روش برای درمان بافتهای سرطان که دور از دسترس می باشد استفاده میشود نسبت به سایر روشها دارای تفاوتهای زیر می باشد:
– برای انجام برنامه دقیق تری از درمان از نرم افزارنیرومند و پیشرفته استفاده می شود و بر اساس وضعیت تومور دوز دقیقی از تابش را میدهد.
– با توجه به شکل تومور، دوز تابش نیز به صورت سه بعدی واقعی با تومور تطبیق داده میشود.
– در طول درمان تنظیم شدت پرتوهای تابشی با دقت لیزری انجام میگردد.
- TomoTherapy
این روش نوعی پرتو درمانی تعدیل شده است که جهت به حداقل رساندن آسیب به بافتهای سالم از فن آوری سی تی اسکن استفاده می شود و با کمک سی تی اسکن داخلی که تصویر روشنی از موقعیت تومور را به پزشک معالج میدهد پرتوها مستقیما برروی بافت تابیده می شوند. دستگاه TmoTherapy به جهت ساختار گردی که دارد می تواند بافت سرطانی را از هر زاویه ای با دقت بالا هدف قرار دهد.باید دقت داشت که امکان دارد پزشک معالج برحسب نوع و پیشرفت سرطان از یک یا چند روش مختلف جهت درمان استفاده نماید.
برخی از خدمات دکتر طاهری فوق تخصص گوارش
راه های ارتباطی دکتر طاهری فوق تخصص گوارش
با تشکر، مدیریت وب سایت دکتر طاهری فوق تخصص گوارش
شما عزیزان می توانید در صفحه اینستاگرام ما را همراهی کنید
۰ دیدگاه