دکتر امیر طاهری » درد شکمی » معده درد عصبی چگونه درمان می‌شود؟
مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه

معده درد عصبی چگونه درمان می‌شود؟

معده درد عصبی در نتیجه تحریک اعصاب در دیواره معده ایجاد می‌شود. عوامل فیزیولوژیکی نیز  در ایجاد درد عصبی معده نقش دارد. امروزه این مشکل بسیار زیاد شده است که معمولا جوانان بیشتر از هر رده سنی به آن دچار می‌شوند.علائم آن شامل درد و سوزش در ناحیه معده، سوء هاضمه و احساس سنگینی پس از وعده‌های غذایی و… هستند. . در این مقاله به طور کامل در مورد سایر علائم معده درد عصبی و روش‌های درمان آن صحبت می‌کنیم.

معده درد عصبی

معده درد عصبی چیست؟

معده درد عصبی به عنوان یک شرایط دردناکی در این ناحیه توصیف می‌شود که ناشی از عوامل عصبی و روانی و روحی است. این درد با تنش و استرس روانی مرتبط بوده و به عنوان علائم اضافی ناشی از اختلالات روان ‌شناختی مانند اضطراب و افسردگی همراه باشد. درمان معده درد عصبی معمولا شامل تغییرات در سبک زندگی، تجویز داروها و در صورت لزوم، درمان روان ‌شناختی می‌شود.

علائم معده درد عصبی چیست؟

علائم معده درد عصبی در افراد کم متفاوت است که به آن ها اشاره خواهیم داشت:

·   درد و سوزش در ناحیه معده: درد به صورت حاد، تیز، سوزشی یا مزمن در ناحیه معده حس می‌شود. معمولا در ناحیه بالای شکم، درون شکم یا پشت سینه قرار می‌گیرد. در برخی موارد، درد معده می‌تواند به سایر مناطق مانند پشت، شانه، گردن و فک انتشار یابد.

·   تغییرات در الگوی غذاخوری: برخی افراد ممکن است به دلیل درد معده عصبی، در خوردن برخی غذاها یا روزهای خاص دچار مشکل شوند. مثلا بعضی افراد ممکن است بعد از خوردن غذاهای چرب، تند، گرم یا نفاخ، درد معده تشدید شود.

·   سوء هاضمه و احساس سنگینی پس از وعده‌های غذایی: معده درد عصبی باعث ایجاد سوء هاضمه، سنگینی در شکم و حالت پر شدن زودرس از طریق معده می‌شود. احساس سیری ناقص و احساس اشباع زودرس نیز در برخی افراد رخ می‌دهد.

· تغییرات در رژیم غذایی به علت درد های معده: برخی افراد به دلیل درد معده عصبی، از رژیم غذایی خاصی استفاده کنند و از برخی غذاها یا نوشیدنی‌ها خودداری کنند. مثلا از مصرف قهوه، چای تند، نعناع، مواد اسیدی، چیپس و غذاهای چرب خودداری می‌کنند.

·   تشدید در شرایط استرس و اضطراب: درد معده عصبی معمولا مرتبط با شرایط استرسی و روانی است و ممکن است در شرایط تنش زیاد تر افزایش یابد. بنابراین، در مواقع تجربه استرس یا اضطراب شدید، درد معده ممکن است شدت بیشتری پیدا کند.

بیشتر بخوانید:درمان معده درد

علائم معده درد عصبی چیست؟

روش‌های درمان معده درد عصبی

در درمان معده درد عصبی، رویکردهای مختلفی وجود دارد که شامل تغییرات در سبک زندگی، داروها و در صورت لزوم، درمان روان‌شناختی می‌شوند. در زیر، به برخی از روش ‌های درمان معده درد عصبی اشاره خواهیم داشت.

کاهش استرس: استفاده از تکنیک‌ های مدیتیشن، تمرین روزانه، یوگا و روش ‌های تنفسی می‌تواند به کاهش استرس و تسکین درد معده کمک کند.

· تغییرات در رژیم غذایی: از مصرف غذاهای سنگین، چرب، تند و اسیدی خودداری کنید. مصرف غذاهای سالم، مقدار مناسب فیبر و میوه‌ها و شربت ‌های آرام‌بخش می‌تواند مفید باشد.

·   جلوگیری از مصرف مواد تحریک ‌کننده: قهوه، چای تند، نعناع، مواد الکلی و سیگار ممکن است درد معده را تشدید کنند. بهتر است از این مواد اجتناب کنید.

· تنظیم الگوی خواب: رعایت الگوی خواب منظم و کافی می‌تواند به بهبود درد معده کمک کند. زیرا خواب کافی در شبانه روز باعث بهبود عملکرد بدن و کاهش میزان استرس در افراد که درد معده عصبی دارند می‌شود.

·   داروها:

· مهارکننده‌ های پمپ پروتون (PPIs): این داروها برای کاهش مقدار اسید معده استفاده می‌شوند و ممکن است در تسکین درد و التهاب معده مفید باشند.

· ضد افسردگی و ضد اضطراب: در برخی موارد، معده درد عصبی ممکن است با اضطراب و افسردگی همراه باشد. در این صورت، داروهای ضد افسردگی و ضد اضطراب توسط پزشک تجویز می‌شوند.

·   داروهای ضد اسید: این داروها مانند آنتاسیدها عملکرد اسید معده را کاهش می‌دهند و می‌توانند در کاهش درد معده مفید باشند.

·  روان‌ درمانی: مشاوره و روان ‌درمانی می‌تواند به درک و مدیریت بهتر استرس و عوامل روانی مرتبط با درد معده کمک کند.

·     تکنیک ‌های مدیریت استرس: استفاده از تکنیک ‌های مدیریت استرس مانند مدیتیشن، تمرینات تنفسی، تکنیک ‌های تمرکز و آموزش مهارت ‌های مقابله می‌تواند در بهبود درد معده مؤثر باشد.

همچنین، مهم است که با بهترین متخصص گوارش در مورد علائم و درمان معده درد عصبی صحبت کنید. پزشک شما می‌تواند بر اساس شدت و طول مدت درد، تاریخچه پزشکی شما و سایر عوامل، تشخیص دقیق کند و برنامه درمانی مناسب را تعیین کند.

روش‌های درمان معده درد عصبی

نتیجه گیری

در نتیجه، معده درد عصبی یک وضعیت پزشکی است که معمولا به عوامل روانی، تغذیه‌ای و فیزیولوژیکی برمی‌گردد. این نوع درد ممکن است ناشی از استرس، اضطراب، مصرف بیش از حد غذاهای خاص، مانند غذاهای چرب، تند و ترش، قهوه، الکل و سیگار، و همچنین ترشح اسید معده باشد که به دیواره معده تحریک می‌شود. 

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *