دکتر امیر طاهری » تشخیص بیماری » با علائم بیماری های کبد آشنا شود
مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه

با علائم بیماری های کبد آشنا شود

کبد (جگر) حیاتی ترین عضو بدن که زندگی بدون آن امکان پذیر نیست و بیماری های این عضو جز بیماری های خاموش به شمار می آید . کبد به همراه لوزالمعده نقش هضم و متابولیسم بدن را برعهده دارد . لازم ذکر است که از دیگر اعضای مهم بدن کیسه ی صفرا می باشد ولی بدون آن امکان زندگی برای فرد وجود دارد در صورتی که حیات بدون کبد امکان پذیر نیست .

علائم بیماری کبد

علائم بیماری کبد

وظیفه و عملکرد کبد

از مهم ترین قسمت های بدن کبد می باشد که وظایفی مانند: فعال کردن ویتامین ها و مواد معدنی، ذخیره مواد معدنی و ویتامین ها، سوخت و ساز کربوهیدرات و استروئید ها، تبدیل نمودن آمونیاک به اوره و … می باشد .

علائم بیماری کبد

آسیب های کبد می تواند شامل هر چیز باشد از منشاء وراثتی گرفته تا مسمومیت و بیماری های طولانی اینها می توانند در بقیه ی عمر روی کبد تاثیر بگذارند .

تورم شکم یکی از مشکلات جدی در بیماری کبد است که باعث افزایش مایع در شکم می شود چون باعث بالا رفتن سطح پروتئین در خون و مایع می شود .

تغییر رنگ، زرد شدن پوست و سفید شدن چشم ها علامت آسیب های کبدی است . زردی پوست و سفیدی چشم نتیجه ی افزایش روبین خون است و اینکه کبد قادر نیست میزان را کم کرده و از بدن خارج کند .

دردهای شکمی مخصوصا گوشه ی سمت راست قسمت بالای شکم و قسمت پایین سمت راست قفسه ی سینه نیز علامت آسیب های کبدی هستند . ممکن است ادرار زرد پررنگ شود که علت آن افزایش سطح بیلی روبین در جریان خون است که کبد آسیب دیده قادر نیست آن را از بدن حذف و از طریق کلیه ها دفع کند .

دکتر امیر طاهری، فوق تخصص گوارش با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری ها می پردازد . می توانید برای دریافت اطلاعات در این خصوص از فوق تخصص گوارش با شماره های 34 60 22 22 – 22889677 تماس حاصل نمایید . همچنین می توانید ما را در اینستاگرام دنبال کنید.

ممکن است پوست شما شروع به خارش کند که به نظر نمی آید تمامی داشته باشد و آنقدر زیاد می شود که بثورات جلدی (جوش های پوستی) در آن دیده می شود .

این نشانه ی دیگر کبد آسیب دیده است که مانند یک مایع در سراسر بدن جریان دارد و در خارش های شدید پوستی روی سطح پوست آشکار می شود .

وقتی کبد آسیب دیده باشد چندین تغییر در حرکت روده ی بزرگ برای دفع نیز رخ می دهد . مثلا ممکن است شما متوجه شوید که دچار یبوست شده اید و یا تغییراتی را در ظاهر مدفوع ببینید .

مشکلات گوارشی از جمله سوء هاضمه و بازگشت اسید معده می تواند به دنبال آسیب های کبدی اتفاق بیفتد و حتی می تواند منجر به استفراغ شود .

همچنین آسیب های کبدی پیشرفته که منجر به نارسایی کبد هستند . بدون هیچ توجیه پزشکی می توانند باعث از دست دادن اشتها شود و در نتیجه کاهش وزن شود .

بطور کلی در مواردی که بیماری دچار سوء تغذیه هستند مواد مغذی باید از طریق وریدی (رگ) تزریق شود .

برای کسب اطلاعات بیشتر به بهترین فوق تخصص گوارش در تهران مراجعه نمایید .

مطالب مرتبط با این مقاله:

آبسه کبدی

کبد چرب بارداری

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *