درمان هپاتیت
بیش از اینکه با هپاتیت آشنا شوید بهتر است از عملکرد کبد در بدن آگاهی داشته باشید.کبد بزرگترین غده در بدن است و وزن آن چیزی حدود 1.36کیلوگرم است که با رنگ قهوه ایی مایل به قرمز در زیر دیافراگم و سمت راست سینه است.کبد از هزاران لوبول تشکیل شده که هر لوبول از چندین سلول مبدی شامل شده است این سلول های کبدی شلول های منابولیک اصلی کبد می باشند .
هپاتیت چیست ؟
هپاتیت در اثر التهاب کبد به وجود می آید .ویروس هپاتیت مهم ترین علت در این بیماری است و عفونت های دیگر مثل بیماری های خونی و مواد سمی نیز می توانند دیگر عوامل این بیماری باشد .همانطور که می دانید هپاتیت انواع مختلفی دارد .هپاتیت A,B,C,D,Eناشی از ویروس و هپاتیت ایکس و جی به علت ویروس نمی باشند .
هپاتیت A
افراد در اثر خوردن مواد غذایی و آب آلوده به بیماری مبتلا می شوند .مواد غذایی و آب با ویروس HAVکه همان ویروس هپاتیت آ است آلوده و عفونی می شود.رابطه دهانی مقعدی در هنگام رابطه جنسی یکی از دیگر عوامل می باشد .هر شخصی ممکن است به این نوع از هپاتیت مبتلا شود و می تواند با آغاز درمان به راحتی بهبود پیدا کند تا به بیماری هپاتیت مزمن مبتلا نشود .
هپاتیتB
بیماری مقاربتی بوده و از ویروس HBV ناشی می شود .کبد در هپاتیت ب ورم می کند و ممکن است به دلیل آسیب های وارد شده به کبد بیماری به شکل سرطان پیشرفت کند در برخی از بیماران هپاتیت ب یک بیماری طولانی مدت و مزمن می شود.چند مورد از دلایل انتقال این بیماری را باهم در زیر. می خوانیم:
تماس مستقیم با خون و اجزای عفونی خون آلوده شده
داشتن را بطه جنسی کنترل نشده با شخص مبتلا شده
استفاده از سرنگ فرد بیمار که در میان معتادان رایج است.
خالکوبی کردن با سوزن های استرسل نشده
ایجاد خارش از طریق تیغ آلوده در آرایشگاه ها
افرادی که در آزمایشگاه ها و مراکز بهداشتی مشغول به کار هستند
استفاده کردن از وسیله شخصی دیگران مانند مسواک و تیغ
انتقال بیماری هپاتیت ب از مادر به نوزاد از طریق شیر
هپاتیتC
اگر شخصی به طور مستقیم با خون فرد مبتلا شده به این بیماری تماس داشته باشد احتمال دچار شدن به این بیماری در او بسیار بالاست این نوع ازبیماری از ویروس HCVناشی می شود.در این بیماری کبد ورم کرده و درصد کمی از افراد بیمار به سیروز مبتلا می شوند .(التهاب شدید کبدی )مدفوع در انتقال این بیماری نقشی ندارد .داروهای بیدحس کننده در صورتی که به شکل درست استفاده نشوند می توانند ویروس هپاتیت بی و سی را منتقل کند.
هپاتیت D
بفرد مبتلا شده به هپاتیت b در اثر ویروس HDVبه هپاتیت دی مبتلا می شود .تماس با خون عفونی و سوزن های آلوده رابطه جنسی محافظت نشده همگی می توانند در سرایت این بیماری نقش داشته باشند .
هپاتیت E
اگر شخصی آب آلوده که دارای ویروس هپاتیت ایی است را بنوشد به این نوع از هپاتیت مبتلا می شود.در این بیماری کبد ورم کرده ولی شخص با عارضه های باند مبتلا روه به رو نمی شود.احتمال انتقال بیماری از طریق رابطه دهانی مقعدی نیز ممکن است.
هپاتیت ایکس
زمانی که هپاتیت را نمی توان به یکی از حالت های ویروسی این بیماری از نوع آ، بی، ثی، دی یاایی نسبت داد ،ایکس خوانده می شود. نوع ایکس ناشی از ویروس ناشناختهای است.
هپاتیت جی
این بیماری از طریق یک ویروس مخصوص به نام HGV به انسان منتقل می شود .این هپاتیت در اکثر اوقات هیچ علامتی نداشته یا علائم ان به طور خفیف خود را نشان می دهد.
درمان هپاتیت
برای درمان بیماری هپاتیت بسته به نوع بیماری و یاحاد و مزمن بودن آن می توان نوعی درمان در نظر گرفت.بهتراست در زیر درمان هر یک از انواع هپاتیت ها را بدانیم:
هپاتیت A:برای این نوع از هپاتیت درمانی وجود ندارد و در حالتی که علائم این بیماری به شکلی شدید برای بیمار رخ داد تنها استراحت مطلق به این افراد پیشنهاد می شود.در مواقعی که با حالت تهوع شدید و و یا استفراغ مواجه شدند بهتر است با متخصص خود مشورت کنند و یک رژیم غذایی مناسب برای آنها توصیه می شود تا با مواد غذایی بتوانند از سو تغذیه و همچنین کم آبی بدن خود جلوگیری کنند. واکسیناسیون باعث می شود برای مبارزه با عفونت های به وجود آمده پادزهرهایی در بدن تولید شود که از عفونت های هپاتیت A جلوگیری می شود و برای پیشگیری از آن باید در دوران دوازده ماهگی و هجده ماهگی واکسن هپاتیت دریافت کنید همچنین امروزه واکسن هپاتیت در سه نوبت برای بزرگسالان نیز در نظر گرفته شده است که بهتر است افراد بالغ برای سلامتی خود واکسن را بزنند.
هپاتیت B:افرادی که به این بیماری مبتلا شده اند به استراحت زیاد احتیاج دارند و باید برای آنها رژیم غذایی مخصوص در نظر گرفته شود که مواد غذایی سر شار از کربوهیدرات و پروتئین در مواد غذایی مصرف شده این بیماران وجود داشته باشد .رژیم غذایی از آن جهت دارای اهمیت است که سلول های آسیب دیده کبد ترمیم می شود و از آن محافظت می شود .در مواردی که رژیم غذایی نتواند تاثیر چندانی بر روی بیمار بگذارد متخصص اینتروفن برای بیمار تجویز می کند که یک داروی ضد ویروس است.
هپاتیت C:برای این بیماران روش درمانی استاندارد hcvدر نظر گرفته می شود به صورتی که مکمل های ویتامین B12 می تواند برای این بیماران بسیار موثر واقع شود و باعث می شود توانایی و قدرت بدن برای مبارزه با ویروس ها بیشتر می شود و درمان با بهبودی مناسبی همراه خواهد بود. همچنین از رژیم های دارویی که فاقد اینترفرون است برای درمان بیماران مبتلا به هپاتیت Cاستفاده می شود.این رژیم دارویی بی خطر بوده و در صد بالایی از بیماران مبتلا به سیروز کبدی را درمان کرده است.
هپاتیت D:مطالعات نشان داده است که بسیاری از مبتلایان به هپاتیت دی بعد از درمان دوباره به این بیماری مبتلا می شوند.اما دارویی به نام آافا اینترفرون در این نوع از هپاتیت استفاده می شود.
هپاتیت E:عفونت در این نوع از هپاتیت حاد بوده و هنوز درمان خاصی برای آن در نظر گرفته نشده است و در بسیاری از موارد بیماری به خودی خود برطرف می شود و معمولا استراحت کافی ،مصرف زیاد مایعات،مواد غذایی مغذی و پرهیز از مشروبات الکلی به روند بهبودی آنها سرعت می بخشد.
برخی از خدمات دکتر طاهری فوق تخصص گوارش
راه های ارتباطی دکتر طاهری فوق تخصص گوارش
با تشکر، مدیریت وب سایت دکتر طاهری فوق تخصص گوارش
شما عزیزان می توانید در صفحه اینستاگرام ما را همراهی کنید
۰ دیدگاه