اگر به هنگام خوابیدن احساس ریفلاکس معده دارید و زمانی که بیدار هستید علائمی احساس نمی کنید به احتمال زیاد به ریفلاکس معده شبانه دچار هستید. درمان ریفلاکس معده شبانه یا برگشت اسیده معده در هنگام خواب، با کنترل ترشح اسید معده به کمرنگ شدن علائم کمک میکند. رفلاکس معده در خواب معمولا علائمی از جمله: احساس مزه ای تلخ در دهان در ابتدای صبح، سرفه های مزمن و گلو درد را موجب می شود.
افراد بسیاری در سراسر جهان به ریفلاکس معده شبانه مبتلا هستند. ریفلاکس معده شبانه 4 بیمار از 5 بیمار مبتلا به ریفلاکس معده را عذاب می دهد. اختلال در خواب این بیماران می تواند بر عملکرد افراد در طول روز تاثیر منفی بگذارد. می توان با انجام برخی راهکارها و ورزش ها و رژیم غذایی به درمان ریفلاکس معده شبانه کمک کرد.
درمان خانگی ریفلاکس معده شبانه
بعضی از راهکارهای پیشگیرانه و درمان خانگی، میتوانند برای بهبود علائم ریفلاکس معده شبانه موثر واقع شوند.
استفاده از داروهای بدون نیاز به نسخه (OTC)
داروهای بدون نسخه (OTC) مانند آنتی اسیدها یا کاهش دهنده های اسید ممکن است به درمان ناراحتی های گوارشی و سوزش سر دل کمک کنند
خوابیدن به سمت چپ بدن
در بیشتر مواقع وقتی بیماران مبتلا به رفلاکس معده به سمت چپ بدن می خوابند، علائم آنها بهبود سافته و کمتر می شود. برخی معتقدند که این امر، به کاهش فشار روی معده کمک می کند و احتمال بازگشت اسید معده به مری را کاهش می دهد.
بالا نگه داشتن سر و سینه
برای افرادی که به پشت می خوابند، اگر اسید معده هنگام دراز کشیدن از معده به مری برگردد، ممکن است درد یا سوزش سر دل ایجاد شود.در این موارد، فرد می تواند در وضعیتی قرار بگیرد که سر و سینه ی او بالاتر از شکم قرار داشته باشد.این کار به کاهش علائم کمک خواهد کرد.
خوردن وعده های غذایی کوچک تر
خوردن یک وعده غذایی پرچرب یا سنگین در ابتدای شب، ممکن است باعث شود که دستگاه گوارش تا زمان خواب نیز مشغول هضم و ترشح اسید معده باشد. بنابراین خوردن وعده های غذایی سبک تر میتواند به حل این مشکل کمک کند.
همه چیز درباره درمان رفلاکس معده
درمان ریفلاکس معده شبانه با رژیم غذایی
با انجام راهکارهای زیر می توان به بهبود علائم ریفلاکس معده کمک کرد:
- غذاهای اسیدی مانند پرتقال، گریپ فروت، گوجه فرنگی و سرکه جات را محدود کنید.
- از غذاهای پر ادویه و حاوی فلفل و چیلی بپرهیزید.
- دو تا سه ساعت بعد از غذا خوردن دراز نکشید. زمانی که فرد می نشیند، نیروی جاذبه به پایین رفتن غذا و اسید معده کمک می کند.
- گوشت های بدون چربی و غذاهای کم چرب و بدون چربی را بیشتر مصرف کنید. غذاهای چرب مانند سیب زمینی سرخ کرده و چیزبرگر به شدت یافتن ریفلاکس معده منجر می شود.
- از شکلات، نعنا، میوه های مرکبات، گوجه فرنگی، فلفل و سرکه، سس گوجه فرنگی و خردل بپرهیزید و یا مصرف آن ها را محدود کنید.
- از نوشیدنی های الکلی، نوشیدنی های حاوی کافئین و نوشیدنی های گازدار بپرهیزید.
- وعده های غذایی خود را کوچک تر کنید و تعداد آن ها را بیشتر کنید.
- نوشابه یکی از عوامل ریفلاکس معده است بنابراین مصرف آن را قطع کنید.
- سریع غذا نخورید.
- قبل از خواب اسنک و وعده های کوچک غذا مصرف نکنید.
تغییر در سبک زندگی برای بهبود ریفلاکس معده شبانه
- از پوشیدن لباس های تنگ بپرهیزید. کمربند های تنگ، شورت های تنگ و تاپ های تنگ می توانند موجب وخیم تر شدن ریفلاکس معده شوند.
- سعی کنید استرس را در زندگی خود کنترل کنید. استرس می تواند منجر به افزایش تولید اسید معده شود و به این ترتیب سوزش سر دل را افزایش دهد.
- وزن خود را کاهش دهید. اضفه وزن می تواند منجر به شدت یافتن ریفلاکس معده شود.
- شب ها قبل از خواب آدامس بجوید. به این ترتیب بزاق دهان بیشتری ترشح می شود و اسید معده خنثی می شود.
- تمامی غذاها به طور یکسان برای تمام افراد علائم ریفلاکس را ایجاد نمی کنند. باید ببینید که چه غذاهایی بر شما تاثیر منفی می گذارد.
- ریفلاکس معده بعد از ورزش کردن تشدید می شود. مایعات به اندازه کافی مصرف کنید. به این ترتیب بدن هیدراته می ماند و گوارش و هضم غذا به مراتب آسان تر می شود.
- در صورتی که ریفلاکس معده درمان نشود می تواند خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش دهد. بنابراین برای درمان به پزشک مراجعه کنید.
- دو ساعت بعد از صرف غذا ورزش کنید.
- سیگار کشیدن باعث شدت یافتن ریفلاکس معده می شود.
۰ دیدگاه