پیش از این در رابطه با بیماری رفلاکس معده و علائم آن مطالبی را ارائه نموده ایم ، رفلاکس معده با توجه به تشخیص به هنگام، قابل درمان خواهد بود از این رو مراجعه به متخصص گوارش می تواند به شما کمک بزرگی بنماید .
اگر به بیماری رفلاکس دچار هستید و از سوزش های سر معده و ترش کردن رنج می برید امروز به شما راه کار هایی ارائه می نماییم که در پیشگیری و درمان آن موثر خواهند بود. هرچند که علت بروز رفلاکس به طور 100% مشخص نیست. اما می توانید با رعایت موارد ساده ای از بروز و یا تشدید آن جلوگیری نمایید .
- پرخوری نکنید ، پرخوری فشار بسیار بالایی جهت ترشح اسید به معده وارد می کند
- به سرعت غذا نخورید و تغذیه را به صورت کامل انجام دهید و از خوردن غذا همراه با استرس جلوگیری نمایید.
- از مصرف غذاهای بسیار چرب و ترش جلوگیری نمایید.
- غذاهای ادویه دارد مثل سیب زمینی سرخ کرده با سس های تند و فلفلی نخورید
- پرهیز از مصرف غذاهای حاوی ادویه زیاد و سیر و پیاز فراوان وحاوی مواد نگهدارنده، نظیر سوسیس و کالباس و سایر آنچه که به Fast food معروف هستند (ساندویچ و پیتزا و…)
- پرهیز از مصرف انواع سس های چرب
- رعایت مصرف مرکبات ترش (مثل پرتقال و نارنگی ترش و کیوی)
- پرهیز از مصرف کافئین زیاد (مانند شکلات ها و قهوه )
- پرهیز از مصرف بیش از اندازه چای جوشیده و دم نکشیده
- خوردن نان هایی که خمیر آنها به خوبی نمی پزد مثل نان باگت، نان سفید و نان بربری
- جلوگیری از افزایش وزن زیاد
- پرهیز از پوشیدن گن و لباس های تنگ برای مدت های طولانی
- جلوگیری از خوابیدن تا یک ساعت بعد از صرف غذا
- پرهیز از مصرف سیگار و دخانیات
- جلوگیری از مصرف الکل و خوردن نوشابه های گازدار
- دوری از استرس و فشار روانی بالا
- مراجعه به متخصص گوارش و بیماری های گوارشی و درمان به موقع مشکلات ظاهرا ساده مثل ترش کردن های گاه گاهی
لازم به ذکر است که رعایت برخی موارد و اصلاح عادت های تغذیه ای، روش زندگی مناسب و کاهش استرس در کاهش رفلاکس تاثیر گذار است ، اگر با این روشها در مدت کوتاه علایم بهبود چشمگیر نیابند بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
متخصص و پزشک مربوطه با معاینه ی دقیق از بیمار و نسبت به علایم بررسی های لازم را انجام داده و درمان های موثر را آغاز خواهد کرد.
با توجه به اهمیت این بیماری داروهای بسیار موثری برای رفلاکس ارائه شده است،از مهم ترین داروهایی که برای درمان رفلاکس های معده مورد استفاده قرار می گیرد، همانطور که بیان شد داروی امپرازول و هم خانواده های این دارو مانند : پانتوپرازول، رابیپرازول و لانسوپرازول برای درمان های ابتدایی موثر واقع می شوند و البته تشخیص میزان و مقدار مصرف و نوع داروی مربوطه به عهده ی متخصص بوده و بیماران باید از خود درمانی ها به شدت خودداری نمایند ، خوردن قرص و داروهای لازم برای رفلاکس معده می تواند حساسیت معده را افزایش داده و شدت بیماری شما را زیاد تر کنند از این رو از هرگونه اقدام خودسرانه جلوگیری به عمل آورید .
داروهایی نظیر رانیتیدین و فاموتیدین نیز می توانند در برخی موارد موثر باشند. ولی داروهای کاهنده اسید قوی تر و جدیدتری نیز در دسترس میباشند که به مراتب موثر تر می باشند و میتوان از آنها بدون عوارض قابل توجه با نظر پزشک گوارش استفاده نمود.
در بیمارانی که بهبودی صورت می پذیرد ولی علی رغم اتمام دوره درمان، با قطع مصرف دارو ها علایم مجددا آغاز می شوند ، جراحی درمان رفلاکس معده انجام می پذیرد .
درمان به روش جراحی به کمک لاپاراسکوپیک خواهد بود که می تواند به طور کامل و یا با میزان قابل توجهی از پاسخ درمانی همراه باشد .
۰ دیدگاه