جدیدترین روش لاغری بدون جراحی
داشتن اندام ایده آل یکی از مهمترین عوامل در پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری ها می باشد. امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی روش های غیر جراحی بسیاری برای کاهش وزن وجود دارد که این امر کمک می کند تا تمایل به خوردن و مصرف مواد غذایی کمتر شود. در صورتی که تمایل دارید بدون انجام اعمال جراحی های سنگین اقدام به لاغری نمایید می توانید با ما همراه باشید تا با جدیدترین روش لاغری دون جراحی آشنا شوید.
افراد مناسب جراحی کاهنده وزن
به طور معمول فرد مناسب روش کاهش وزن براساس BMI بدن تشخیص داده می شود. در واقع BMI شاخص توده بدنی است که نسبت وزن به قد را نشان می دهد. در صورتی که فرد راه های دیگر به غیر از جراحی را امتحان کرده باشد و نتیجه بخش نبوده است می تواند جراحی های کاهش وزن را انجام دهد. در صورتی که:
BMI افرادی که زیر 40 باشد و در صورتی که رژیم غذایی و انجام فعالیت های ورزشی کمکی به کاهش وزن آن ها نکرده است می توانند گزینه مناسب برای انجام جراحی های کاهش وزن باشند.
در صورتی که فردی به بیماری دیابت و قلبی، عروقی مبتلا باشد و شاخص توده بدنی بالای 35 داشته باشد می تواند، کاندید مناسبی برای انجام جراحی های کاهش وزن باشد.
همچنین افرادی که BMI بالای 30 داشته باشند و به بیماری های خاصی مبتلا باشند از افراد مناسب برای انجام جراحی های کاهش وزن هستند.
انواع روش های کاهش وزن
روش های کاهش وزن دارای انواع مختلفی می باشد که عبارت است از:
حلقه گذاری معده
در این روش جراحی در قسمت فوقانی معده یک حلقه پلاستیکی تعبیه می شود و از یک مخزن در زیر پوست به عنوان تخلیه مایعات استفاده می شود. در حقیقت با تعبیه و افزودن این مخزن می توان میزان گشادی یا تنگی حلقه پلاستیکی را تنظیم نمود.
در صورتی که میزان تنگی این حلقه پلاستیک زیاد باشد، انتقال مواد غذایی از کیسه یه دیگر قسمت های معده کند تر پیش می رود.
بای پس معده
طی انجام جراحی بای پس معده قسمتی از معده برداشته و تنها بخشی از معده باقی می ماند و این بخش که یک کیسه کوچک است، به قسمت میانی روده متصل می شود. طی انجام این جراحی مجرای جدیدی در بخش معده و روده ایجاد می گردد.
بالون معده
روی کاهنده وزن بالون معده به عنوان یک جراحی به شمار نمی آید و طی انجام این روش برشی بر روی پوست ایجاد نمی گردد. اما در روش کاهنده وزن بالون مخصوصی در معده قرار داده می شود و بالون معده از طریق لوله ای ظریف از طریق دهان در درون معده قرار می گیرد.
به طور معمول مدت زمان استفاده از بالون معده حدود شش ماه می باشد و در این مدت فضای معده کاهش یافته و فرد غذای کمتری را مصرف می کند.
تفاوت روش های کاهش وزن
هر کدام از روش های جراحی دارای مزایا و عوارضی می باشد که در ادامه به بررسی هر کدام از آن ها می پردازیم.
حلقه گذاری معده
این روش جراحی ساده بوده و با کمترین برش انجام می گیرد و میزان کاهش وزن در این شیوه جراحی زیاد نخواهد بود و به همین خاطر افرادی کمتری خواهان انجام این روش جراحی کاهنده وزن خواهند بود. پس از انجام این جراحی فرد می بایست تحت مراقبت باشد تا میزان سازگاری حلقه مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.
بای پس معده
این روش جراحی با عوارض بیشتری همراه خواهد بود و سرعت روند تاثیرگذاری آن بالاست و سریع تر منجر به کاهش وزن می گردد. گاهی انجام این روش جراحی می تواند منجر به بروز مشکلاتی در روند جذب مواد غذایی شود که این عامل می تواند خود مشکلاتی را برای فرد به وجود آورد.
لازم است بدانید که افرادی که تحت این جراحی قرار می گیرند سطح مواد مغذی بدن آن بایستی مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.
جراحی اسلیو معده
در این روش جراحی نیازی به برش نخواهد بود. یک روش جراحی ایمن است که منجر به بروز مشکلاتی در جذب مواد مغذی نخواهد شد.
در صورتی که بخواهیم این روش جراحی را با دیگر روش ها نامبرده مقایسه کنیم در واقع این روش بهتر بوده زیرا نیازی به اتصال با روده و نیازی به تعبیه مواد پلاستیکی در داخل معده نخواهد بود.
بالون معده
یکی از شایع ترین و بهترین گزینه های کاهنده وزن انجام بالون معده است که در این روش نیازی به برش نیست و مدت زمان استفاده از بالون معده بسیار کوتاه است و پس از این زمان می تواند بالون را از معده خارج نمود. در حقیقت پس از خارج نمودن بالون از معده تغییری در وزن فرد مشاهده نخواهد شد.
مزایای روش های کاهش وزن
جراحی های کاهش وزن علاوه بر تناسب اندام مزایایی بسیاری دارد و می تواند موجب شود تا از ابتلا به بیماری های دیابت، فشار خون بالا، کلسترول، قطع تنفس برای مدتی کوتاه در خواب کمک نمایید.
دکتر امیر طاهری، فوق تخصص گوارش با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری ها می پردازد. می توانید برای دریافت اطلاعات در این خصوص از فوق تخصص گوارش با شماره های 34 60 22 22 – 22889677 تماس حاصل نمایید. همچنین می توانید ما را در اینستاگرام دکتر امیر طاهری دنبال کنید.
خطرات و عوارض روش های کاهش وزن
روش کاهش وزن همانند هر جراحی دیگر با خطرات و عوارضی همراه است که این عوارض به دو دسته عوارض جانبی و ناشی از جراحی تقسیم بندی می شود. عوارض جانبی موقتی بوده و ظرف مدت زمان بسیار کوتاه برطرف می شود، اما عوارض ناشی از جراحی تنها به دلیل جراحی نادرست توسط افراد غیر متخصص اتفاق می افتد، لذا به منظور پیشگیری از چنین عوارضی بهتر است قبل از اقدام به اعمال جراحی ابتدا در انتخاب پزشک خود دقت لازم و کافی را داشته باشید.
عوارض احتمالی عبارت است از:
خونریزی، عفونت داخلی یا زخم های ناشی از جراحی، انسداد یا پارگی روده، مشکلات قلبی عروقی، مشکلات و بیماری های ریوی، سنگ کلیه، اسهال، مشکلات گوارشی و … لازم به ذکر است، این عوارض ظرف مدت زمان بسیار کوتاه برطرف خواهد شد.
آیا پس از انجام جراحی های کاهش وزن می توان باردار شد؟
به طور معمول اکثریت افرادی که از اضافه وزن شدید رنج می برند ابتدا تصمیم به انجام روش کاهنده وزن گرفته سپس به فکر بارداری می افتند، اما جالب است بدانید که، افرادی که جراحی های کاهش وزن را انجام می دهند، می بایست بارداری را به مدت یکسال به تعویق اندازند. به همین منظور در این فاصله زمانی بهتر است از روش های پیشگیری از بارداری استفاده نمایید.
پس از انجام جراحی های کاهش وزن چه زمان بایستی به پزشک مراجعه نماییم؟
پس از انجام جراحی اولین مراجعه شش ماه پس از جراحی های کاهش وزن ضروری است. پس از این زمان می بایست سالی یکبار جهت بررسی وزن و فشارخون و عدم بروز مشکلات و عوارض بعد از جراحی به پزشک مراجعه کرده تا از سلامتی خود اطمینان یابید.
آیا پس از جراحی نیاز به مصرف ویتامین ها و مکمل می باشد؟
از آنجایی که جراحی های کاهش وزن بر روی جذب مواد غذایی تاثیر می گذارد لذا بایستی مصرف مواد معدنی و ویتامین ها فراموش نشود. زیرا مصرف ویتامین یکی از مهمترین عوامل در سلامت بدن می باشد.
کلام آخر
روش های کاهش وزن علاوه بر تناسب اندام می تواند به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری ها موثر باشد. در صورتی که تصمیم به کاهش وزن دارید برای اینکه بدانید که کدام روش برای شما مناسب است می توانید با یک فوق تخصص گوارش در این زمینه مشورت نمایید.
برای کسب اطلاعات بیشتر با بهترین فوق تخصص گوارش در تهران مراجعه نمایید.
۰ دیدگاه