یکی از روش های کارآمد و بسیار موثر برای برطرف کردن چاقی و معضلات آن، جراحی های لاغری هستند. اسلیو معده؛ یک عمل جراحی برای کم کردن حجم معده و در نتیجه کاهش وزن است. خیلی از کسانی که دچار چاقی و اضافه وزن شدید هستند و وضعیت سلامتی و کیفیت زندگی آنها تحت تاثیر این مشکل قرار گرفته است، به دنبال راهکاری موثر هستند که در مدت زمانی کوتاه، بتوانند وزن زیادی کم کنند. اگرچه ورزش و رژیم غذایی همیشه اولین گزینه هایی هستند که برای کاهش وزن به ذهن ما خطور می کنند، اما خیلی ها نمی توانند از این راه ها اقدام به لاغری کنند. در این مقاله عمل اسلیو معده را به طور کامل توضیح داده و به مزایا و عوارض آن اشاره کرده ایم. اگر راههای مختلفی برای کاهش وزن رفته و نتیجه نگرفته اید و یا به هر دلیلی نمی توانید روی رژیم و ورزش حساب کنید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید…
اسلیو معده چیست؟
عمل اسلیو معده یکی از انواع جراحی های لاغری است که می توانیم آن را یک روش کم تهاجمی بدانیم؛ زیرا انجام آن نیازی به ایجاد برش های بزرگ و طولانی ندارد. اسلیو معده بوسیله ی لاپاراسکوپ انجام می شود؛ و لاپاراسکوپ یک لوله ی بسیار نازک و ظریف است که از طریق چند برش کوچک وارد فضای داخلی شکم می شود.
روی این لوله ی باریک، یک لامپ و دوربین کوچک نصب شده اند تا امکان مشاهده ی اعضا و بافت های داخلی را برای جراح فراهم کنند.
قبل از انجام عمل اسلیو معده، بیمار باید در حالت بیهوشی عمومی قرار بگیرد. در روند این جراحی، معده به دو قسمت نامساوی تقسیم شده و تقریبا 80 درصد بخش هلالی معده بریده و از بدن خارج خواهد شد. سپس، جراح لبه های قسمت باقیمانده معده را بوسیله ی بخیه به هم وصل میکند. در نهایت چیزی که از معده ی بیمار باقی می ماند، حدودا 25 درصد حجم اولیه ی آن است که از لحاظ فرم، شبیه یک موز دیده می شود.
برای انجام این عمل جراحی بیمار حدود یک ساعت در اتاق عمل بسر می برد و بعد از تمام شدن عمل به اتاق ریکاوری منتقل شده تا به هوش آید.
جای برش هایی که روی شکم ایجاد می شوند، به دلیل اینکه بسیار کوچک هستند معمولا خیلی زود ترمیم خواهد شد. بنابراین قطعا دوران نقاهت اسلیو معده نسبت به سایر روش های جراحی که برش های بزرگ و سرتاسری دارند، بسیار کمتر است.
در موارد معدودی که بیمار دچار عوارض خاصی بعد از عمل می شود، ممکن نیاز به سه یا چهار روز بستری پیدا کند.
تاثیر اسلیو معده بر کاهش وزن
جراحی اسلیو معده به دو روش می تواند به کاهش وزن شما کمک کند:
- بعد از عمل حجم معده به شکل چشمگیری کاهش پیدا کرده، در نتیجه شما خیلی زود احساس سیری می کنید.
- قسمتی از معده که در آن هورمون گرسنگی ترشح می شود، از معده ی شما جدا و حذف شده است. بنابراین بسیار کمتر دچار احساس گرسنگی خواهید شد.
طبق مطالعاتی که روی بیماران بعد از انجام عمل اسلیو معده انجام شده است، در بازه ی زمانی 18 تا 24 ماه بعد از عمل حدود 50 درصد از اضافه وزن خود را از دست داده اند. این عدد در بعضی از بیماران به 60 تا 70 درصد میرسد.
به یاد داشته باشید که آنچه بعد از عمل اسلیو معده اتفاق می افتد، بستگی به رعایت رژِیم غذایی و نکاتی دارد که جراح شما برایتان تجویز کرده است. با حفظ لایف استایل جدید و مناسب، روند کاهش وزن شما به خوبی انجام خواهد شد؛ بدون اینکه دچار بازگشت شود.
مزایای کاهش وزن
کاهش وزن و رهایی از چاقی، به گونه ای باور نکردنی در بالا رفتن کیفیت زندگی شما موثر است. بسیاری از کارهای روزانه که انجام دادن آنها برای شما غیر ممکن و یا بسیار سخت بوده را، حالا به راحتی می توانید انجام دهید.
مزیت بسیار مهم دیگری که می توان برای کاهش وزن ذکر کرد این است که؛ چاقی مضرات زیادی را برای سلامتی انسان دارد و همه ما به خوبی این نکته را میدانیم. کاهش وزن، احتمال مواجهه با همه ی خطراتی که مربوط به چاقی هستند را تقریبا از بین می برد.
خطراتی مثل:
- دیابت نوع 2
- کلسترول بالا
- فشار خون بالا
- آپنه خواب
اسلیو معده چه عوارضی دارد؟
جراحی اسلیو معده یک عمل کم تهاجمی و نسبتا کم خطر است. با این حال، مثل تمام عمل های جراحی دیگر ممکن است عوارض و خطراتی را به دنبال داشته باشد.
بعضی از عوارضی که ممکن است بعد از جراحی اتفاق افتند موارد زیر هستند:
- خونریزی
این خونریزی ممکن است از جای زخم ها و یا به صورت داخلی باشد. اگر چندین مرتبه تکرار شود باعث شوک خواهد شد.
- ترومبوز عمقی رگ ها
دریافت داروی بیهوشی و جراحی، احتمال لخته شد خون در رگ ها را تشدید می کند. این اتفاق بیشتر در پا ها رخ می دهد.
- آمبولی ریه
زمانی رخ میدهد که لخته خون وارد یکی از ریه ها شود.
- ضربان قلب نامنظم
در واقع هرگونه عمل جراحی خطر نامنظم شدن ریتم ضربان قلب را افزایش می دهد.
- پنومونی
احساس درد شدید ممکن است باعث شود بیمار نتواند به راحتی نفس بکشد. در نتیجه نفس های کوتاه و سطحی، باعث عفونت ریه می شود.
علاوه بر موارد گفته شده، عوارض جانبی دیگری نیز وجود دارند که فقط مخصوص به عمل اسلیو معده هستند.
این موارد عبارت اند از:
- نشت مایعات معده
آنزیم ها و مایعات درون معده ممکن است از محل بخیه ها به بیرون نشت پیدا کنند.
- انسداد و گرفتگی معده
گرفتگی در هر بخش از معده ممکن است رخ دهد و باعث بسته شدن معده شود.
- کمبود ویتامین ها
بخشی از قسمت حذف شده ی معده، مسئول جذب ویتامین های مختلف بوده است. بنابراین بعد از عمل، فرد دچار کمبود ویتامین خواهد شد. مگر اینکه بیمار مکمل های لازم را دریافت نماید.
- سوزش معده
تغییر شکل معده ممکن است در بعضی از بیماران باعث بروز سوزش معده و یا بروز علائم رفلاکس معده شود. با این حال، این عارضه خطرناک نیست و با داروهای بسیار ساده قابل کنترل است.
نکته ی بسیار مهمی که نباید آن را نادیده بگیرید این است که بعد از اسلیو معده، سبک زندگی و برنامه ی غذایی شما باید تغییر کند. در غیر اینصورت احتمال دارد اضافه وزن شما برگردد!
اگر حجم غذای شما زیاد باشد، مواد خوراکی ناسالم زیاد استفاده کنید و کم تحرک باشید، در معرض خطر برگشت وزن هستید.
چه افرادی کاندیدای مناسبی برای اسلیو معده هستند؟
همه ی جراحی های لاغری، از جمله اسلیو معده، زمانی قابل انجام هستند که سایر روش های درمان چاقی و کاهش وزن مثل: ورزش، رژِیم و دارو درمانی بی اثر بوده باشند. همچنین ممکن است بعضی از افراد مبتلا به اضافه وزن، به دلیل ضعف ها و بیماری های جسمانی ویژه ای، نتوانند رژِم بگیرند یا ورزش کنند.
در این مواقع، بیمار می تواند با مراجعه به متخصص گوارش، مورد بررسی قرار بگیرد. در این بررسی، شاخص توده ی بدنی بیمار و سایر شرایط سلامتی و جسمانی او سنجیده خواهد شد و در نهایت پزشک تشخیص می دهد که آیا امکان عمل اسلیو معده به شکل موفقیت آمیز وجود دارد یا خیر.
ً
۰ دیدگاه