دکتر امیر طاهری » تشخیص بیماری » آندوسکوپی چگونه انجام می شود؟
مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه

آندوسکوپی چگونه انجام می شود؟

آندوسکوپی چگونه انجام می شود؟

یکی از روش هایی که امروزه جهت تشخیص و معاینه اعضای داخلی دستگاه گوارش مورد استفاده قرار می گیرد آندوسکوپی می باشد. آندوسکوپی فقط متخص به معده نمی باشد و از طریق آن می توان درون تمام اعضای داخلی بدن و دستگاه گوارش مانند مری، و اثنی عشر را نیز بررسی کرد. از نظر تمام بیماران آندوسکوپی یک فرآیند وحشتناک و طاقت فرسا می باشد اما طی چند سال اخیر روش های مختلفی برای انجام این روش وجود دارد که عوارض ناشی از آن را به حداقل رسانده است.

 

دکتر امیر طاهری، فوق تخصص گوارش با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری ها می پردازد . می توانید برای دریافت اطلاعات در این خصوص از فوق تخصص گوارش با شماره های 34 60 22 22 – 22889677 تماس حاصل نمایید . همچنین می توانید ما را در اینستاگرام دنبال کنید.

 

آندوسکوپی چیست؟

آندوسکوپی از یک لوله ای تشکیل شده است. بر روی این لوله یک دوربینی قرار گرفته که به یک دستگاه پردازشگر یا مانتیتوری متصل شده است که تصاویر دریافت شده از دوربین را بازسازی می کند.

چه افرادی به آندوسکوپی نیاز دارند؟

  • افرادی که ناراحتی و درد در ناحیه قسمت فوقانی شکم داشته باشند.
  • بیماری که قبلا درمان دارویی داشته و جواب نگرفته.
  • بیماری که غیر از علائم گوارشی قسمت فوقانی شکم، علائم هشدار نیز داشته باشد به طور مثال علائمی مانند کم خونی، کاهش وزن، مدفوع سیاه و استفراغ مقاوم به درمان.
  • ظاهر شدن علائم نوظهور گوارشی مانند علائم ریفلاکس معده و درد شدید در قسمت فوقانی شکم در افراد بالای سن 50 یا 50 . این افراد هنگام بلع غذا احساس می کنند غذا پایین نمی رود یا احساس درد در ناحیه مری می کنند.

کاربردهای درمانی آندوسکوپی

  • آندوسکوپی یک سری از کاربرد های دیگری دارد که عمدتا درمانی هستند مانند:
  • بیمارانی که به خونریزی های گوارشی مبتلا هستند.
  • افرادی که برای تشخیص برخی بیماری ها مانند بیماران سیروز کبدی باید حتما از نظر واریس مری آندوسکوپی  شوند.
  • افرادی که به هر دلیل مواد سوزاننده را خورده اند و تنگی مری دارند و برای گشاد کردن تنگی مری باید از آندوسکوپ استفاده شود.
  • کسانی که به اشتباه یک جسم خارجی بلع می کنند و در راه مری یا معده گیر می کند و برای خروج آنها باید از آندوسکوپی استفاده کرد.
آندوسکوپی چگونه انجام می شود؟

آندوسکوپی چگونه انجام می شود؟

روش های انجام آندوسکوپی

  • روش بی حسی موضعی : معمولا در گذشته بیشتر از این این روش استفاده می شد. از این روش در بیمارانی که به هر دلیل مشکلات تنفسی دارند و سن بالایی دارند، استفاده می شود. طی این روش یک ماده بی حس کننده به گلو زده می شود سپس آندوسکوپی انجام می شود.
  • روش بیهوشی : که در واقع بیهوشی کامل نمی باشد و به صورت یک خواب عمیق می باشد. پس از تزریق ماده بیهوشی، بیمار به خواب فرو می رود و آندوسکوپی به راحتی انجام می شود. این روش امروزه کاربرد زیادی دارد و باعث شده تا ترس های ناشی از آندوسکوپی از بین برود.

آمادگی قبل از آندوسکوپی

بیمار باید 8 ساعت قبل از انجام آندوسکوپی هیچ غذایی نخورد و ناشتا باشد. مصرف مایعات شفاف تا 4 ساعت قبل از آندوسکوپی با بیهوشی و تا 2 ساعت قبل از آندوسکوپی با بی حسی، موضعی مجاز می باشند.

 عوارض آندوسکوپی

بعد از آندوسکوپی ممکن است مشکلاتی مانند احساس فشار در گلو ، زدن آروغ به دلیل هوایی که هنگام آندوسکوپی وارد معده می شود و درد مختصری در ناحیه شکم که تمام این عوارض و مشکلات طبیعی می باشد و با گذشت زمان بهبود پیدا می کند.

 

 

راه های ارتباطی با دکتر امیر طاهری فوق تخصص گوارش:

86 97 88 22 -021

info@doctor-taheri.ir

پبج اینستاگرام

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *