انسداد روده
بیماری های گوارشی از نوع خفیف تا شدید در بسیاری از افراد دیده می شود.بیماری های گوارشی در هر سنی اتفاق می افتد و کودکان وبزرگسالان را درگیر خود می کند.انسداد روده نیز یکی از این بیماری ها بوده که می تواند روده کوچک و یا روده بزرگ را به طور کامل و یا قسمتی از آن را مسدود کند.این انسداد باعث می شود که مواد غذایی و نوشیدنی ها به راحتی از روده عبور نکنند و دردهای شکمی برای فرد اتفاق بیفتد.شما باید برای درمان این بیماری به متخصص گوارش مراجعه کنید.
انسداد روده چیست ؟
مشکل انسداد روده می تواند در داخل و یا خارج از روده اتفاق بیفتد .معمولا انسداد داخل روده بر اثر التهاب و یا ایجاد تومور ایجاد می شود و اما درمشکل خارجی ممکن است بافت های مجاور روده فشرده شوند که باعث پیچ خوردگی روده می شوند. با توجه به این که انسداد به چه اندازه از عبور محتویات روده جلوگیری می کند می توان انسداد ها را به صورت جزیی و یا کلی در نظر گرفت که در انسداد کلی ،روده به طور کامل مسدود می شود .
انواع انسداد روده
انسداد روده به دو نوع مکانیکی و غیر مکانیکی وجود دارد .انسداد مکانیکی زمانی اتفاق می افتد که روده به صورت فیزیکی مسدود می شود به طوری که عبور محتویات داخل روده با مشکل رو به رو می شود.زمانی که با یک انحنا روده دچار پیچ خوردگی می شود از یک نقطه به بعد دیگر محتویات نمی توانند پیش بروند.این پیچ خوردگی می تواند بر اثر عواملی مانند رشد غیرنرمال بافت،تراکم مدفوع و …به وجود بیاید.اما انسداد غیر مکانیکی به علت بی تحرک شدن لوله های گوارش ایجاد می شود.زیرا حرکت لوله ها باعث می شود مواد داخل روده حرکت کنند. به انسداد غیر مکانیکی فلج روده نیز گفته می شود .
دلایل انسداد روده غیرمکانیکی
عفونت غشای داخلی روده یکی از دلایل ایجاد انسداد روده غیر مکانیکی می باشد همچنین از دیگر دلایل می توان به مختل شدن فرستادن خون به معده اشاره کرد.بهتر است بدانید افرادی که جراحی شکم باز انجام داده اند احتمال متوقف شدن حرکات لوله وجود دارد که معمولا بعد از چند روز برطرف خواهد شد.بیماری های کلیوی نیز می تواند در انسداد روده نقش داشته باشند به خصوص در زمانی که سطح پتاسیم در بدن کاهش پیدا کرده باشد.بیماری قلبی و مصرف برخی از داروها برای شیمی درمانی که می تواند احتمال فلج روده در فرد به وجود بیاورد.
پیچ خوردگی روده
پیچ خوردگی روده به دلیل حلقه شدن روده به وجود می آید و می تواند در روده کوچک و یا بزرگ به وجود بیاید اگر پیچ خوردگی های روده به زودی درمان نشوند می تواند از جریان خون جلوگیری کند و باعث نکروز و مردن بافت های این قسمت شود .پس زمانی که نشانه های پیچ خوردگی را دارید به متخصص گوارش مراجعه کنید. یکی از عواملی که می تواند باعث پیچ خوردگی روده شود چسبندگی روده است.از جمله نشانه هایی که در پیچ خوردگی روده دیده می شود تهوع ،شکم درد و یا دیده شدن خون در مدفوع است که هر چه بیماری پیشرفت کند درد ها شدید تر خواهند شد.
برخی از خدمات دکتر طاهری فوق تخصص گوارش
راه های ارتباطی دکتر طاهری فوق تخصص گوارش
سلام، وقت بخیر، آقای دکتر، من مشکل بزرگی روده دارم و پیش دکتر محمد بقایی اوسکویی مراجعه کردم و عکس و اسم نوشت که کولون دیلاقه و روده دراز تر از حد نرمال جواب عکس بود، 15 جلسه فیزیوتراپی رفتم و یه نسخه واسم تجویز کرده، داروهای لاکساتور 2 گرمی_دمپریدون 10_ای زیت 100،چیزی که منو متعجب کرده نبود داروی تخصصی در این نسخه هست، قصد دکتر معالجم از تجویز این دارو چیست؟ یعنی برای درمان دائم بیماری من، دارویی نیس؟ بعد دوره فیزیوتراپی باید همچنان 6 ماه به امید بهبودی کامل بمونم؟