دکتر امیر طاهری » دستگاه گوارش » کولیت عصبی روده
مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه

کولیت عصبی روده

کولیت عصبی روده

کولیت عصبی روده یا سندروم روده تحریک ‌پذیر از شایعترین بیماری های گوارشی بحساب می آید که افراد زیادی نیز درگیر آن هستند. کولیت عصبی روده در ناحیه شکم با درد و نفخ و در برخی از موارد به صورت اسهال و یا یبوست همراه است.

این بیماری در میان خانم ها و اغلب در سنین کمتر از 45 سال با بهم خوردن توازن اعصابی، که احساس روده را به مغز منتقل می کند بروز می کند. استرس های روحی، فشار کار روزانه و مصرف برخی ازمواد غذایی موجب بر هم خوردن و اختلال در سیستم عصبی روده شده و روند پیشرفت این بیماری را افزایش می دهد.

کولیت عصبی روده

علائم شناسایی کولیت عصبی روده

یکی از شایع ترین علائم بیماری کولیت عصبی روده درد های شکمی می باشد که این درد ها بیشتر در نواحی که منتهی به ناف است مشاهده می شود که اسهال و یبوست شدید را بدنبال دارد. از دیگر علائم این بیماری می توان به سرو صدای زیاد شکم، نفخ شکم، دفع بلغم همراه مدفوع، اضطراب و نگرانی و دفع ناکامل اشاره کرد.

درمان کولیت عصبی روده

درمان این بیماری به مدت زمان زیادی نیاز دارد و متخصص گوارش باید به بیمار خود این اطمینان را بدهد که این بیماری خطرناک نبوده و تنها می تواند وی را ناراحت کند و با یک بار مراجعه و مصرف دارو های تجویز شده توسط پزشک درمان نمی شود. بیمار باید از نظر عصبی تحت فشار نباشد و از عواملی که باعث استرس او می شود جلو گیری کند و رژیم غذایی خود را رعایت کند.

همچنین توصیه می شود که از مصرف مواد غذایی که حاوی نیترات مانند ترشی ها و ماهی های دودی، مواد حاوی کافئین، حبوبات مانند نخود و لوبیا، ادویه های تند، غذاهای حاوی فیبر مانند نان‌های فیبردار، غلات و سیب‌زمینی و میوه جاتی نظیر انبه و آناناس که نفخ ساز می باشد استفاده نکند. و در برخی از افراد نوشیدن شیر موجب تحریک این بیماری می شود چون آنزیم لاکتاز که در هضم و جذب شیر موثر است در برخی از این افراد و جود ندارد.

افرادی که از این بیماری رنج می برند باید از خوردن غذاهای چرب و محرک پرهیز کنند و همچنین باید در نظر داشته باشند که در محیط های استرس زا قرار نگیرند. این افراد باید از خوردن غذا با سرعت بالا خودداری کنند وهمچنین وعده های غذایی خود را مرتب و به موقع در آرامش کافی به پایان برسانند.

زمانی که این بیماری با اسهال بروز کند باید از خوردن غذاهای ملین، روغن زیتون و میوه های مانند گلابی و آلو خودداری کنند.

راه های ارتباطی دکتر طاهری فوق تخصص گوارش

ایمیل : info@doctor-taheri.ir

تلفن : 22889677

22226034

کانال تلگرام

پبج اینستاگرام

با تشکر، مدیریت وب سایت دکتر طاهری فوق تخصص گوارش
شما عزیزان می توانید در صفحه اینستاگرام ما را همراهی کنید

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × سه =