دکتر امیر طاهری » کبد چرب » چه کسانی به کبد چرب مبتلا می شوند؟
مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه

چه کسانی به کبد چرب مبتلا می شوند؟

امروزه با اپیدمی چاقی که در جهان در حال رخ دادن است متاسفانه بیماری کبد چرب بسیار شایع شده است. توجه نکردن به این عضو حساس می تواند صدمات جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. کبد چرب یکی از بیماری های شایع دستگاه گوارش می باشد که امروزه شیوع بسیاری پیدا کرده است.

دکتر امیر طاهری، فوق تخصص گوارش با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری ها می پردازد . می توانید برای دریافت اطلاعات در این خصوص از فوق تخصص گوارش با شماره های 34 60 22 22 – 22889677 تماس حاصل نمایید . همچنین می توانید ما را در اینستاگرام دنبال کنید.

عملکرد کبد

یکی از ارگان های مهم و حیاتی بدن کبد می باشد که از آن به عنوان قلب دوم نیز یاد می شود. کبد در قسمت بالا و سمت راست شکم قرار دارد و وظایف زیادی را برعهده دارد. از جمله بیماری هایی که ممکن است کبد را درگیر کند کبدچرب می باشد. کبد چرب جزء بیماری هایی است که اخیر کشف شده است. کبد چرب به همراه بیماری های مختلفی مانند بیماری های قلبی و عروقی بیماری های تنفسی می باشد که به تبع آن منجر به ابتلا به یک بیماری التهابی کبد که زمینه ساز بیماری سیروز کبدی خواهد بود. وظیفه اصلی کبد تنظیم پروتئین، قند و چربی، تولید صفرا، دفع سموم و ساخت ویتامین ها می باشد.

چه زمانی کبد چرب می شود؟

به طور معمول در هر بافتی ممکن است مقداری چربی وجود داشته باشد. داخل کبد نیز مقداری چربی وجود دارد. کبد به طور طبیعی دارای چربی می باشد اما اگر میزان این چربی از 5 درصد وزن کبد بیشتر شود که معمولا چربی های خنثی هستند، کبد چرب نام می گیرد.

علل ایجاد بیماری کبد چرب

علل های مختلفی می تواند در ایجاد کبد چرب موثر باشد که یکی از علت های مهم بیماری کبد چرب، تغیر در نحوه تغذیه و سبک زندگی دارد. کبد چرب یک بیماری تنها نمی باشد بلکه طیفی از بیماری ها می باشد. عواملی که باعث بروز این بیماری می شود به چند دسته تقسیم بندی می شود:

بیماری های متابولیک : از جمله این بیماری ها می توان به دیابت، چربی خون ، چاقی، بیماری تیروئید، اسیداوریک، کم خونی و کمبود ویتامین D اشاره کرد.

مصرف داروها : بسیاری از داروهایی که مصرف می شود می تواند زمینه ساز ایجاد بیماری کبد چرب شود. مانند داروهای قلبی، مغز و اعصاب داروهای هورمونی، انواع آنتی بیوتیک مانند تترا سایکلین ها، ومصرف داروهای گیاهی که امروزه تبلیغات گسترده ای در رابطه با آنها انجام می شود.

بیماری ها : کولیت روده ، بیماری هایی که باعث افزایش مس و گالاکتوز بدن می شود.

علائم بیماری کبد چرب

کبد چرب معمولا علائم مشخصی ندارند. این بیماری می تواند از بی علامتی تا علائمی مانند دردهای مبهم نه دردهای شدید در ناحیه سمت راست و فوقانی شکم، ضعف، بیحالی، سستی و تنبلی و پدید آمدن لکه های پوستی، تهوع و استفراغ می باشد.

چه کسانی به کبد چرب مبتلا می-شوند؟

چه کسانی به کبد چرب مبتلا می-شوند؟

چه افرادی به کبد چرب مبتلا می شوند؟

  • افرادی که جراحی های چاقی انجام داده اند. این جراحی ها باعث می شود وزن بدن یک باره کاهش پبدا کند که همین عامل منجر به بروز کبد چرب می باشد.
  • کسانی که کیست تخمدان یا کیست پلی کیستیک دارند.
  • افرادی که پولیپ و آدنوم روده دارند.
  • افراد که تنفس منظمی ندارند و در تنفس خود دچار وقفه های تنفسی هستند.

پیشگیری و درمان کبد چرب

معمولا درمان ایده آلی برای کبد چرب شناخته نشده است. بروز بیماری کبد چرب در افرادی که بی تحرک هستند شایع تر می باشد بنابراین با پیاده روی مداوم، ورزش منظم، مصرف سبزیجات و فرآورده های گیاهی، کاهش مصرف چربی ها و غذاهای سرخ کردنی می توانند نقش اصلی در پیشگیری و درمان کبد چرب داشته باشد.

نتیجه گیر

حدود 40 درصد از مردم به بیماری کبد چرب مبتلا هستند در صورتی که اطلاعی از آن ندارند. بنابراین بهتراست با انجام آزمایشات لازم از سلامت خود اطمینان پیدا کرد.

 

راه های ارتباطی با دکتر امیر طاهری فوق تخصص گوارش:

86 97 88 22 -021

info@doctor-taheri.ir

پبج اینستاگرام

آخرین دیدگاه ها

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت + 2 =