دکتر امیر طاهری » تشخیص بیماری » چه اشخاصی باید کولونوسکوپی را انجام دهند ؟
مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه

چه اشخاصی باید کولونوسکوپی را انجام دهند ؟

چه اشخاصی باید کولونوسکوپی را انجام دهند ؟

کولونوسکوپی :

روده بزرگ شامل چند قسمت است که وظایف مختلفی را برعهده دارد. از جمله این وظایف می توان به جذب آب و املاح و دفع مواد زائد اشاره کرد. به سمت انتهایی روه که مواد زائد قبل از دفع در آنجا جمع می شوند کولون می گویند.

 

کولون می تواند طی تغییرات سلولی دچار برخی بیماریها از جمله سرطان شود که برای تشخیص آن یا مشاهده تغییرات پیش سلولی نیاز است این منطقه توسط پزشک مشاهده و بررسی شود. این بررسی به وسیله روشی به نام کولونوسکوپی صورت می گیرد. که به منظور انتخاب روش درمانی صورت می گیرد. این روش برای تشخیص بیماریهایی از جمله زخم روده بزرگ، التهاب، پولیپ، عفونت وسرطان روده بزرگ که کولون را درگیر می کنند، صورت می گیرد.

چه اشخاصی باید کولونوسکوپی را انجام دهند ؟

دکتر طاهری متخصص بیماریهای داخلی ، فوق تخصص گوارش ، کبد و مجاری صفراوی بیان می کند اشخاصی که کولونوسکوپی انجام می دهند باید سن آنها مورد بررسی قرار گیرد .

در اشخاصی که بیماری خاص دارند باید بیماری آنها بررسی شود سپس کولونوسکوپی انجام شود مثلا اشخاصی که بیماری سرطانی دارند باید در ابتدا پزشک مطمئن گردد که سرطان آنها درمان شده است سپس کولونوسکوپی را انجام دهند .

در صورتی که در اشخاص ضایعه جدیدی ایجاد شود با انجام کولونوسکوپی می توان سریعا درمان را آغاز نمود .

کولونوسکوپی در اشخاصی که بیماری قلبی دارند باید با دقت انجام شود ، اشخاص دیابتی نیز در صورت کنترل شدن دیابتشان کولونوسکوپی را انجام دهند .

پس از کولونوسکوپی :

بهتر است بیمار برای مدت یک تا دو ساعت در درمانگاه بماند و پس از آن توسط همراه خود از درمانگاه خارج شود .

پیش از آن متخصص گوارش یا پزشکی که برای وی کلونوسکوپی را انجام داده است درباره مراقبت های بعد از کلونوسکوپی و رژیم غذایی و فعالیت های انجام شده اطلاعاتی را به بیمار می دهد.به این گونه که بیماران باید بعد از انجام کلونوسکوپی به مقداری زیادی آب مصرف کنند تا جایگزین آب دفع شده در زمان آماده سازی روه بزرگ شود .چون پیش از انجام کلونوسکوپی به بیمار آرام بخش داده شده است به هیچ عنوان نباید رانندگی کند و یا فعالیت های با حساسیت بالا مانند کار با ماشین آلات را انجام دهند.همچنین چون روه بزرگ برای کلونوسکوپی آماده سازی می شود ممکن است بعد از کلونوسکوپی بیماران اسهال داشته باشند و به دل پیچه مبتلا شوند.
نتیجه انجام کلونوسکوپی چگونه خواهد بود ؟
همان طور که توضیح داده شد با انجام کلونوسکوپی لایه پوشش دهنده داخلی روده بزرگ و راست روده مشاهده و بررسی می شود در مواردی که کلونوسکوپی برای انجام نمونه برداری صورت می گیرد نمونه برا ی معاینه بیشتر به آزمایشگاه فرستاده می شود .ممکن است:
نمونه های برداشته شده از روده بزرگ به آزمایشگاه آسیب شناسی برای مشاهدات میکروسکوپی فرستاده می شود.
نمونه بافت روده بزرگ برای بررسی وجود عفونت به آزمایشگاه میرکوبیولوژی ارسال می شود .
متخصص گوارش می تواند بعد از انجام کلونوسکوپی نتایج احتمالی را به اطلاع بیمار برساند و یا اینکه بعد از گذشت دو تا چهار روز نتیجه کلونوسکوپی آماده خواهد شد.اما نتیجه بررسی عفونت ها و نمونه برداری ها ممکن است بعد از گذشت چند هفته آماده شود.

برخی از خدمات دکتر طاهری فوق تخصص گوارش

درمان هموروئید بدون جراحی

درمان شقاق بدون جراحی

کولونوسکوپی

آندوسکوپی معده

راه های ارتباطی دکتر طاهری فوق تخصص گوارش

ایمیل : info@doctor-taheri.ir

تلفن : 22889677

22226034

کانال تلگرام

پبج اینستاگرام

با تشکر، مدیریت وب سایت دکتر طاهری فوق تخصص گوارش
شما عزیزان می توانید در صفحه اینستاگرام ما را همراهی کنید

 

 

برچسب ها:

آخرین دیدگاه ها

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 + یازده =