دکتر امیر طاهری » درمان بیماری » راه های انتقال هپاتیت
مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه

راه های انتقال هپاتیت

راه های انتقال هپاتیت

هپاتیت یک بیماری مسری است که مبتلا به این بیماری به عوامل مختلفی بستگی دارد . هپاتیت به معنای التهاب در بافت کبد می باشد . در این مقاله قصد داریم به مطالبی نظیر ذیل بپردازیم .

  • راه انتقال هپاتیت c
  • راه انتقال هپاتیت ای
  • انتقال هپاتیت از طریق لب دادن
  • انتقال هپاتیت ب از طریق بزاق دهان
  • انتقال هپاتیت ب از طریق خوراکی
  • انتقال هپاتیت از طریق قلیان
  • راه های درمان هپاتیت
  • انواع هپاتیت و راه های انتقال آن
راه های انتقال هپاتیت

راه های انتقال هپاتیت

انتقال از مادر به فرزند

در مورد هپاتیت ویروسی، احتمال انتقال در طی بارداری و زایمان بالاست به طوری که در مادران بدون دریافت اقدامات پیشگیری احتمال انتقال حتی به 90 درصد می رسد . تنها 5 تا 10 درصد موارد انتقال از مادر به جنین در طی 6 ماهه اول اتفاق افتاده و عمدتا انتقال در سه ماه آخر بارداری و زایمان اتفاق می افتد . احتمال انتقال هپاتیت c از این طریق حدود 6% ذکر شده است که در مادرانی که ویروس های HIV (ایدز)  و HCV (هپاتیت C) را با هم دارند، این نسبت به 17% می رسد . شیردهی موجب افزایش سرایت هپاتیت  C نمی شود . در مورد انتقال هپاتیت B از مادر به نوزاد به دلیل تماس بسیار نزدیک مادر با نوزاد انتقال این ویروس وجود دارد و دلیل آن شیر مادر نمی تواند باشد .

توجه : واکسیناسیون هپاتیت B برای همه نوزادان و شیرخواران اجباری است .

انتقال از طریق تماس جنسی

انتقال از طریق تماس جنسی اصلی ترین راه انتقال HBV (هپاتیت B ) در کشورهای پیشرفته می باشد . امکان انتقال هپاتیت  C از این راه کمتر است و میزان انتقال برای همسران افراد آلوده که ریسک فاکتور دیگری نداشتند 5/1 % ذکر شده است . میزان انتقال در بین مردانی که همسران مبتلا به هپاتیت C داشتند تفاوتی با مردانی که همسران سلامت داشته اند ندارد . در حالی که برعکس در زنانی که همسران آلوده داشته اند این نسبت 4 برابر بوده است . در بین افرادی که رفتارهای جنسی پر خطر داشته اند این رقم چند برابر سایر افراد جامعه است .

تزریق خون و فرآورده های خونی و پیوند اعضا

امروزه با توجه به غربالگری های اهدا کنندگان و خون های اهدایی انتقال از طریق فرآورده های خونی تا حد بسیار زیادی انتقال از این طریق کاهش یافته است .

 

 

انتقال از طریق وسایل تیز، نافذ و تماس های زیر پوستی

مهم ترین روش انتقال در این گروه، استفاده از وسایل مشترکی است که توسط افراد معتاد صورت می گیرد . سایر فعالیت های توام با انتقال ویروس که در این گروه قرار می گیرند عبارتند از خالکوبی، طب سوزنی، سوراخ کردن گوش، ختنه، تزریق و … می باشد .

انتقال در حین ارائه خدمات تشخیصی و درمانی

انتقال ویروس می تواند از طریق ابزارهای پزشکی که آلوده اند صورت گیرد . از قبیل: ابزارهای دندانپزشکی، جراحی و … می باشد . احتمال انتقال HCV  (هپاتیت  C) در حین ارائه خدمات بهداشتی درمانی از طریق تماس های مخاطی بسیار نادر است .

سایر راه های انتقال

ویروس هپاتیت B از مقاومت بالای برخوردار است و تا حد زیادی 7 تا 10 روز بر روی سطوح باقی می مانند و همین امر باعث انتقال آلودگی می شود . استفاده از وسایل مشترک یکی از راه های انتقال است . مادرانی که به دلیل داشتن این ویروس باردار شده اند و نوزاد آن ها مبتلا نشده اند بعد از تولد به دلیل آلوده بودن مادر یا اعضای خانواده این ویروس به دلیل تماس نزدیک ممکن است انتقال یابد . ویروس هپاتیت C حدود بیست درصد این آلودگی ها برطرف می شود و باقی این آلودگی ها در بدن فرد باقی می ماند .

دکتر امیر طاهری، فوق تخصص گوارش با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری ها می پردازد. می توانید برای دریافت اطلاعات در این خصوص از فوق تخصص گوارش با شماره های 34 60 22 22 – 22889677 تماس حاصل نمایید. همچنین می توانید ما را در اینستاگرام دنبال کنید.

افراد در معرض خطر

افرادی که بیشتر درمعرض خطر هستند عبارتند از:

اکثر نوزادان که مادرانی آلوده به این ویروس دارند در معرض خطر این بیماری هستند . افراد معتاد، برقراری روابط جنسی متعدد، بیماران دیالیزی و پرسنل بهداشتی درمانی و همچنین افرادی که از فرآورده های خونی استفاده می کنند اکثر این افراد در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند .

آلودگی بیشتر در سنین 20 تا 39 سالگی اتفاق می افتد ولی حداکثر شیوع مربوط به سنین 30 تا 49 سال است . جنس مذکر غالب می باشد و در حال حاضر عمده ترین افراد در معرض خطر شامل معتادین تزریقی، دریافت کنندگان مکرر خون و فرآورده های خونی و بیماران دیالیزی می باشند .

برای کسب اطلاعات بیشتر به بهترین فوق تخصص گوارش در تهران مراجعه نمایید .

برخی از خدمات دکتر امیر طاهری:

درمان هپاتیت

درمان شقاق

درمان هموروئید

درمان بواسیر با لیزر

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − هفده =