دکتر امیر طاهری » صفرا » درمان مشکلات کیسه صفرا
مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه

درمان مشکلات کیسه صفرا

مشکلات کیسه صفرا

کیسه صفرا عضو گلابی شکلی است که زیر کبد (جگر) در طرف راست شکم جای دارد . کیسه صفرا محل ذخیره ی زرداب یا صفرایی است که توسط کبد ساخته و در آنجا نگهداری می شود . هنگامی که مقدار چربی در روده ی کوچک از راه تغذیه ی غذاهای چرب زیاد می شود کیسه ی صفرا، صفرا (یا همان زرداب) را برای کمک به هضم چربی ها وارد روده می کند .

درمان مشکلات کیسه صفرا

درمان مشکلات کیسه صفرا

سنگ صفرا به صورت تکه های کریستال مانند سفت و سختی است که از کلسترول، صفرا، کلسیم، و یا مواد دیگر درست شده است . سنگ صفرا ممکن است به کوچکی شن و ریگ و یا به بزرگی تخم مرغ باشد . ممکن است در کیسه ی صفرا یک سنگ بزرگ تنها یا چندین سنگ کوچک تشکیل شود. التهاب کیسه ی صفرا که کله سیستیت (cholecystitis) نامیده می شود، بیشتر اوقات (ولی نه همیشه) همراه با سنگ صفرا رخ می دهد .

حدود نیمی از مبتلایان به سنگ صفرا نشانه ای بروز نمی دهند . هنگامی که سنگ صفرا جلوی راه خروج زرداب را از کیسه ی صفرا سد کند، یا هنگامی که کیسه ی صفرا دچار التهاب شود نشانه های زیر ممکن است بروز کند:

  • سوء هاضمه
  • گاز
  • حملات متناوب خفیف یا شدید شکم درد در بخش بالایی و سمت راست شکم بخصوص پس از صرف غذا
  • تهوع و استفراغ
  • اسهال

چه چیز باعث مشکلات کیسه ی صفرا می شود ؟

رژیم غذایی پر چربی، پر کلسترول با تشکیل سنگ صفرا ارتباط دارد، هر چند محدود کردن چربی و کلسترول الزاما موجب جلوگیری از تشکیل سنگ صفرا نمی شود . بعلاوه به نظر می رسد بدن بعضی افراد برای تشکیل سنگ صفرا مستعدتر است، مثل زنانی که دو یا چند شکم زاییده اند، افراد چاق، کسانی که رژیم سخت می گیرند و به سرعت مقدار زیادی وزن کم می کنند، مبتلایان به کمخونی سلول داسی شکل، و مردم قبایل بومی .

کله سیستیت یا التهاب کیسه ی صفرا ناشی از تحریکات یا انسداد کیسه توسط سنگ است .

دکتر امیر طاهری، فوق تخصص گوارش با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری ها می پردازد . می توانید برای دریافت اطلاعات در این خصوص از فوق تخصص گوارش با شماره های 34 60 22 22 – 22889677 تماس حاصل نمایید . همچنین می توانید ما را در اینستاگرام دنبال کنید.

درمان مشکلات کیسه صفرا

سنگ صفرایی که نشانه ای نداشته باشد به درمان نیاز ندارد . نشانه های ملایم یا کم تکرار شونده ی سنگ کیسه صفرا را می توان با پرهیز از غذاهایی که باعث بروز آن نشانه ها می شوند برطرف کرد . اما نشانه های مداوم تر را باید درمان کرد . چاره ی غیرجراحی عبارت است از استفاده از داروهایی که سنگ صفرا را حل می کنند یا کاربرد امواج صوتی (سنگ شکنی اولتراسونیک) برای خرد کردن سنگ ها . متاسفانه این روش ها در مورد همه موفقیت آمیز نیست، و سنگ ها در بسیاری از بیماران دوباره عود می کنند .

 

اگر درمان ها موثر نباشد یا نشانه های بیماری شدید باشد عمل برداشت کیسه ی صفرا یا کله سیستکتومی (cholesystectomy) انجام می دهند . کله سیستکتومی لاپارسکوپیک نوعی عمل جراحی است که با استفاده از اسبابی که “لاپارسکوپ” نام دارد بدون آن که شکم را باز کنند از راه سوراخ کوچکی وارد می شوند و کیسه ی صفرا را بر می دارند . لذا درد های پس از جراحی در این نوع عمل وجود نخواهد داشت، بهبودی سریع تر است، جای زخم و نازیبایی ظاهری تولید نمی شود و عوارض آن نسبت به عوارض حاصل از عمل جراحی کله سیستکتومی معمولی کمتر است .

برای کسب اطلاعات بیشتر به بهترین فوق تخصص گوارش در تهران مراجعه نمایید .

مطالب مرتبط با این مقاله:

درمان سنگ کیسه صفرا

لاپاراسکوپی کیسه صفرا

علائم سنگ کیسه صفرا

سنگ کیسه صفرا

آخرین دیدگاه ها

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 + بیست =