درمان شقاق بدون عمل جراحی
یکی از بیماری های رایج مربوط به مقعد بیماری شقاق یا فیشر است. این بیماری در بین همه افراد چه مرد و چه زن، و بدون هیچ بازه سنی، از کودکی تا پیری رخ می دهد. علت بروز شقاق عوامل متعددی دارد، که به نظر پزشکان از اصلی ترین عوامل بروز شقاق، مبتلا شدن به یبوست و اسهال های شدید و مزمن است که باعث به وجود آمدن ترک در قسمت ابتدایی مقعد می شود.
باید توجه داشته باشین که بیماری شقاق با بیماری هموروئید کاملا فرق دارد، و روش پیشگیری و درمان این دو بیماری با هم متفاوت است.
عوامل پیشگیری از شقاق
زمانی که بیماری شقاق رخ دهد، و برای مدتی بیمار از بروز این بیماری رنج ببرد و تلاش برای درمان آن نکند، پس از آن به سختی می توان شقاق را درمان کرد. پس بهترین کار این است که با پیشگیری از مبتلا شدن به یبوست و اسهال مزمن از بروز شقاق جلوگیری کنیم. با رعایت رژیم غذایی و استفاده از مواد غذایی سالم میتوانید به بهبود عملکرد دستگاه گوارشی خود کمک کنید و در نتیجه از بروز شقاق و سایر بیماری های مربوط به مقعد مانند بواسیر یا هموروئید جلوگیری کنید.
چند نوع شقاق وجود دارد؟
وقتی فرد به بیماری شقاق مبتلا می شود، باید برای تشخیص نوع آن به متخصص گوارش مراجعه کند. شقاق در دو نوع حاد و مزمن وجود دارد.
شقاق حاد
معمولا در مدت زمان خیلی کوتاه و بدون هیچ سابقه بیماری شقاق در فرد، اتفاق می افتد. که در این نوع شقاق بیمار درد شدیدی را متحمل می شود. درمان این نوع شقاق با مراجعه سریع به دکتر می تواند به صورت سرپایی انجام گیرد. پس از درمان بیمار حتما باید با رعایت مواد غذایی از مزمن شدن شقاق خود جلوگیری کند. در شقاق حاد با تجویز پزشک می توان از دارو و پماد های خاص استفاده کرد.
شقاق مزمن
نوع دوم شقاق، شقاق مزمن می باشد، زمانی که فرد مبتلا به شقاق مزمن شده و با وجود درد شدید آن را درمان نکند، شقاق به نوع شقاق مزمن تبدیل می شود. که هرچه از زمان آن بگذرد بیمار از روند درمانی دورتر می شود. در شقاق مزمن، در اطراف مقعد بیمار، لایه پوستی زائد ایجاد می شود. یکی از راه های درمان این زائده پوستی، عمل جراحی است، ولی امروزه چند روش دیگر برای درمان شقاق وارد عرصه پزشکی شده است.
درمان شقاق بدون عمل جراحی
- پزشک با توجه به شدت بیماری می تواند به وسیله ی دارو آن را درمان کند .
- پزشک می تواند بدون نیاز به جراحی با انجام بوتاکس به درمان آن اقدام کند .
- پزشک می تواند با انجام جراحی برای درمان آن اقدام کند .
پزشک در بعضی مواقع با تجویز یک سری از داروها و مسکن ها می تواند باعث آرام تر و تسکین فرد شود بهتر است در نظر بگیرید این تسکین به صورت موقتی می باشد و در نهایت باید با یکی از روش های بالا اقدام به درمان کنید .
درمان شقاق به روش لیزر
عمل لیزر برای هر دو نوع شقاق بسیار مفید است. که با توجه به نوع شقاق، حاد و مزمن بودن آن تعداد جلسات لیزر و توان لیزر مشخص می شود. این روش نیز به روش سرپایی انجام می شود، و پس از انجام آن بیمار فقط به یک روز استراحت نیاز دارد، همینطور این روش نیاز به بیهوشی هم ندارد.
درمان شقاق به روش بوتاکس
روش درمان بوتاکس یکی از روش های پرطرفدار در بین افراد مبتلا است، شما با مراجه به متخصص گوارش، تحت انجام عمل بوتاکس قرار می گیرید، این روش به این صورت است که با تزریق بوتاکس به عضله های اطراف مقعد، آن ها را از حالت اسپاسم درآورده و به بیمار کمک می کند که در زمان اجابت مزاج احساس درد نکند.
درمان فیشر با جراحی
در این نوع از جراحی قسمتی از عضله اسفنکتر درون مقعد توسط پزشک بریده می شود .
۰ دیدگاه