بواسیر در زنان
بواسیر در زنان یکی از بیمارانی است که امروزه بسیاری از خانم ها را گیریان گیر خود کرده است . بواسیر از گشاد شدن سیاهرگ های واریسی در راست روده یا معقد به وجود می آید . بواسیر امکان دارد در مجرای معقدی یا در داخل معقد رخ دهد و امکان دارد در طی چندین سال وجود داشته باشد اما زمانی که دچار خونریزی می شود به آن پی برد .ممکن است خون قرمز روی آن به شکل رگه هایی در زمان دفع مدفوع مشاهده شود یا به همراه آن خون به اندازه کمی و در کوتاه ترین زمان چکه کند . یکی دیگر از علائم این بیماری درد و خارش و ترشح می باشد . علائم دیگری که نمایان می شود این است که بعد از دفع مدفوع احساس می شود که به خوبی روده تخلیه نشده است و ملتهب شدن و ورم از علائمی است که فقط در بواسیرهای بزرگ مشاهده می شود .
وارد کردن فشار بیش از حد به سیاهرگ های معقد یا راست روده – برنامه غذایی فاقد فیبر – نشستن یا ایستادن در دراز مدت – اضافه وزن – یبوست – جراحی راست روده یا پاره شدن مجرای تناسلی در زمان زایمان – بیماری کبدی – سرطان روده بزرگ – افزایش فشار خون در سیستم سیاهرگی دستگاه گوارش مهم ترین عواملی است که این بیماری را رخ می دهد .
برای اینکه فرد به این بیماری دچار نشود باید موارد ذیل را رعایت کند
جهت دفع مدفوع باید صبر کافی را داشت و از زور زدن و نشستن در دراز مدت در سرویس بهداشتی خودداری شود . فرد می بایستی وزن خود را کاهش دهد . اندازه فیبر غذایی را در برنامه غذایی می بایستی افزایش داد . به صورت روزانه می بایستی 8 الی 10 لیوان مصرف شود و به شکل مرتب بایست ورزش کرد . برای اینکه بتوان این بیماری را به صورت قطعی تشخیص داد امکان دارد یکی از روش های ذیل صورت گیرد .
روش اول : آندوسکوپی یعنی مشاهده معقد به وسیله یک لوله کوتاه به نام آنوسکوپ که ابزاری است دارای لنز و حاوی یک منبع نورانی در سر این وسیله می باشد و یا پروکتوسکوپی که در این روش راست روده و قسمت پایینی روده بزرگ مشاهده می شود . جهت اینکه درد و ورم نشات گرفته از لخته شدن در بواسیر یا بیرون زدگی بواسیر می بایستی به مدت 24 ساعت استراحت کرد و روی نواحی کیسه یخ قرار داد . در زمان هایی که در برابر درمان مقاومت می شود ممکن است احتیاج باشد که جراحی انجام شود . روش های گوناگونی همچون بستن یک باند لاستیکی در بواسیر – اسکلروتراپی – تزریق مواد شیمیایی جهت بسته شدن سیاهرگ ها و به وجود آمدن بافت جوشگاهی – جراحی با سرما – منعقد شدن بواسیر با اشعه مادون قرمز یا لیزر – برداشتن بواسیر وجود دارند .
بواسیر به چه شکل هایی وجود دارد و دارای چند گرید می باشد
به صورت کلی بواسیر به 4 درجه یا گرید تقسیم می شود
- بواسیر گرید یک : در این گرید بالشتک های بواسیر هنوز دارای عارضه نیستند و بسیار حاد نمی باشند و از مخرج خارج نمی شوند و فقط علائم آن دفع خون قرمز می باشد و بیمار هیچگونه دردی را احساس نمی کند .
- بواسیر گرید دو : در گرید دو بالشتک های بواسیر از مخرج خارج می شوند اما به تنهایی جا می روند .
- بواسیر گرید سه : در این مرحله بالشتک های بواسیر از مخرج خارج می شوند اما به تنهایی قادر نیستند که جا روند و تنها به همراه دست این کار انجام می شود .
بواسیر درجه چهار : در آخر در این نوع بواسیر بالشتک های آن همیشه در خارج از مخرج هستند و جا نمی روند و بیمار احساس خوشایندی از این موضوع ندارد .
در مبحث داروهایی که می توان در این مواقع استفاده کرد باید گفت جهت درد خفیف – خارش و یا کم شدن ورم می توان از داروهایی استفاده کرد که منحصرا برای کم شدن علائم بواسیر تهیه شده اند . اگر علائم و نشانه های بواسیر در زمان بارداری اتفاق بیفتد . می بایستی درباره داروهای مناسب که در بارداری دچار اختلالاتی نشود سوال کرد . اگر فرد احتیاج داشته باشد می بایستی از داروهای مسهل استفاده کند .
در چه مواقعی بایست به پزشک مراجعه کرد
- اگر در ناحیه ای که بواسیر تشکیل شده است یک برآمدگی سفت به وجود آید.
- اگر بواسیر موجب شود درد حادی به وجود آید که با درمان هایی که ذکر شد کاهش نیابد .
- در زمانی که خونریزی بیش از حد باشد .
برخی از خدمات دکتر طاهری فوق تخصص گوارش
راه های ارتباطی دکتر طاهری فوق تخصص گوارش
۰ دیدگاه