دکتر امیر طاهری » معده » گذاشتن حلقه معده
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

گذاشتن حلقه معده

گذاشتن حلقه معده

یکی از روش های درمان چاقی به وسیله جراحی گذاشتن حلقه معده می باشد که قابل باد کردن باشد. این روش یکی از محبوب ترین و پرطرفدار ترین روش های درمان چاقی می باشد و نتایج بسیار خوبی را به همراه دارد. نام دیگر آن باندینگ معده می باشد. اما این روش هم مانند هر روش جراحی شامل عوارضی می باشد که در ادامه پس از توضیح نحوه عملکرد حلقه معده، به آن پرداخته می شود.

دکتر امیر طاهری فوق تخصص گوارش ، با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری ها می پردازد . می توانید برای دریافت اطلاعات در این خصوص از فوق تخصص گوارش با شماره های 34 60 22 22 – 22889677 تماس حاصل نمایید . همچنین می توانید ما را در اینستاگرام دنبال کنید.

درمان چاقی با جراحی

روش هایی که برای درمان چاقی به کار برده می شود به سه دسته تقسیم می شود:

  • یک روش برای کوچک کردن یا محدود کردن معده : به طور خلاصه دو عمل جراحی در این روش وجود دارد که اینکار را برعهده دارد. یکی از این عمل ها گذاشتن حلقه در قسمت بالای معده می باشد و روش دیگر بریدن یا لوله ای کردن معده و به معنای فارسی یعنی آستینی کردن معده.
  • عمل کاهش جذب مواد غذایی در معده
  • در حالت سوم ترکیبی از این دو روش می باشد یعنی هم معده کوچک می شود و هم جذب غذا مختل می شود.

گذاشتن حلقه در معده

گذاشتن حلقه در معده عملی است که معمولا برای افراد خاصی انجام می شود. BMI این افراد باید حدود 35 یا بین 30 تا 35 باشد. بدن این افراد به خوبی به حلقه پاسخ می دهد. این افراد نباید شیرینی دوست باشند و موادغذایی شیرین نباید در برنامه غذایی آنها وجود داشته باشد در غیر این صورت این افراد با گذاشتن حلقه به وزن قبلی خود باز می گردند زیرا زمانی که گرسنه می شوند به خوردن شیرینیجات رو می آورند.

چه کسانی کاندید گذاشتن حلقه می باشند؟

کسانی که حجم غذای بالایی دارند و تعداد دفعات غذا خوردن زیادی دارند کاندیدای گذاشتن حلقه در معده خود می باشند. این افراد زمانی که میزان غذا خوردنشان محدود می شود به خوبی کاهش وزن پیدا ذمی کنند. این افراد با خوردن یک یا دو لقمه سیری زودرس پیدا می کنند و از خوردن غذا دست می کشند.

نحوه عملکرد حلقه در معده

حلقه در قسمت بالای معده مانند یک کمربند به دور معده پیچیده و قفل می شود سپس به وسیله یک لوله باریکی از طریق همان لوله به قسمت زیر پوست هدایت می شود. در زیر پوست یک مخزن کوچکی به اندازه کوچکتر از یک گردو تعبیه می شود. داخل این مخزن سوزنی وارد می شود و از راه پوست مایعی تزریق می شود. این مایعی که تزریق می شود از طریق این لوله باریک به داخل حلقه می رود و حلقه باد می کند و معده را میفشارد و تنگنایی را در قسمت بالای معده ایجاد می کند و حالتی مانند قیف می شود. زمانی که فرد غذا می خورد لقمه غذا با یک باریکه ای مواجه می شود. در نتیجه مواد غذایی توقف کوتاهی در این قسمت می کند و به فرد پیغام می دهد که از غذا خوردن دست بکشد. بعد از گذشت مدت کوتاهی به آرامی از آن قیف عبور می کند و زمانی که وارد معده می شود فرد از خوردن غذا منصرف شده.

جنس حلقه معده

جنس حلقه از نوع پروتزهایی است که در سینه استفاده می شود و از جنس سیلیکون هستند. سیلیکون عفونتی در بدن ایجاد نمی کند اما اگر به مدت طولانی در بدن بماند و در اثر دستکاری هایی که به وسیله تزریق برای افراد ایجاد می شود منجر به عفونت شود، این حلقه کارایی خود را از دست می دهد و باید عمل مجدد انجام داد و حلقه را خارج کرد.

گذاشتن حلقه معده

گذاشتن حلقه معده

ماندگاری حلقه معده

به طور کلی شرکت هایی که حلقه ها را تولید می کنند ماندگاری حلقه ها را بیش تر از 5 سال ضمانت حضور حلقه را در بدن نمی کنند. اما ماندگاری بیش از 5 تا 10  سال هم در برخی بیماران مشاهده شده و عفونتی هم ایجاد نکرده است. اگر از این حلقه ها به خوبی مراقبت شود مدت طولانی کار می کند.

مراقبت های بعد از گذاشتن حلقه معده

  • در افرادی حلقه گذاری انجام می شود باید دقت داشته باشند که غذا را به اندازه کافی بجوند و اگر غذا را نجویده قورت دهند لقمه اول در این تنگا گیر می کند و دچار ریفلاکس معده و علائم ریفلاکس معده و استفراغ می شوند. با هر حمله استفراغی که صورت می گیرد که معمولا با درد همراه است این حلقه ممکن است جابجا شود. جابجا شدن حلقه موجب می شود یک عمل جراحی مجدد صورت گیرد. این حلقه ممکن است روی دریچه فوقانی معده قرار گیرد یا معده از داخل این حلقه به سمت بالا سر می خورد و باعث ایجاد انسداد می شود. افرادی که در آنها حلقه گذاشته می شود باید توجه داشته باشند نباید استفراغ کنند.
  • شیرینی جات و الکل و مواد غذایی پرکالری نباید مصرف شود.
  • در افرادی که حلقه گذاشته می شود باید هر یک یا دو ماه یک بار به پزشک خود مراجعه کنند و این حلقه بعد از اینکه در جای خود مستقر شد باید تنظیم شود. این افراد چیزی حدود 50 تا 60 درصد اضافه وزن بدن خود را طی یکسال از دست می دهند.

 مقاله مرتبط با این مطلب:

لاغری با بالون معده

 

راه های ارتباطی با دکتر امیر طاهری فوق تخصص گوارش:

86 97 88 22 -021

info@doctor-taheri.ir

پبج اینستاگرام

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *