دکتر امیر طاهری » درد شکمی » علائم سندرم روده تحریک پذیر
مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه

علائم سندرم روده تحریک پذیر

علائم سندرم روده تحریک پذیر

IBS  یا سندروم روده تحریک پذیر نوعی اختلال در عملکرد روده ها می باشد که مشخصه اصلی آن نفخ و دردهای شکمی می باشد. اسهال و یبوست از مشخصه های اصلی دیگر این بمیاری است که معمولا بیماران از آن شکایت می کنند. حدود 20 درصد افراد جامعه به روده عصبی یا تحریک پذیر دچار هستند. این بیماری معمولا افراد پر استرس و جوان را درگیر می کند اما ممکن است در سنین بالاتر هم دیده شود و معمولا در خانم ها شایع تر از آقایان است.

دکتر امیر طاهری فوق تخصص گوارش ، با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری ها می پردازد . می توانید برای دریافت اطلاعات در این خصوص از فوق تخصص گوارش با شماره های 34 60 22 22 – 22889677 تماس حاصل نمایید . همچنین می توانید ما را در اینستاگرام دنبال کنید.

علائم روده تحریک پذیر

بسیاری از بیمارانی که مراجعه می کنند از دردهای مختلف خصوصا در قسمت های مختلف شکم خود شاکی هستند که با اجابت مزاج یا دفع مدفوع این درد ها کم یا زیاد می شوند. برخی از این بیماران از دفع مدفوع بلغمی یا مزاج متغیر شاکی هستند و گاهی اوقات قوام مدفوع کاملا شل می شود و گاهی تکه تکه و سفت می شود. اما باید این نکته را ذکر کرد در روده عصبی هیچ گاه دفع خون از مقعد، کاهش وزن و بی اشتهایی وجود ندارد، بنابراین هر گاه این علائم همراه با علائمی مانند بی اشتهایی و دفع خون همراه باشد حتما باید بررسی های دقیق تر صورت بگیرد تا پزشک بتواند بیماری کولیت عصبی روده را برای بیمار تشخیص بدهد. علائم دیگری که ممکن است در روده تحریک پذیر در بیماران مشاهده شود نفخ شکم، اسهال یا یبوست می باشد.

عوارض روده تحریک پذیر

مطالعات نشان می دهد که در این افرادی که روده تحریک پذیر دارند عوارض دیگری هم در آنها به وجود می آید. یکی از این عوارض سردرد می باشد. بارها شده خانم هایی که دچار روده تحریک پذیر هستند از سردردهای میگرنی و سردردهای تنشی، احساس خستگی و کوفتگی به خصوص صبح ها هنگام بیدار شدن از خواب، تشدید درد در هنگام قاعدگی و مشکل در دفع ادرار که گاهی با عفونت ادراری اشتباه گرفته می شود. گاهی در علائم سندروم روده تحریک پذیر مجموعه ای از این موارد باهم مشاهده می شود.

راه تشخیص روده تحریک پذیر

روده عصبی در واقع یک بیماری شایعی است که متاسفانه هیچ راه تشخیص دقیقی برای آن وجود ندارد. بهترین راه تشخیص این بیماری رد سایر بیماری های مهم روده می باشد که در اکثریت موارد پزشک به واسطه معاینه، آزمایشات و عکس برداری و در نهایت کولونوسکوپی به تشخیص آن می پردازد.

آیا سندورم روده تحریک پذیر موجب ایجاد سرطان می شود؟

خوشبختانه باید گفت خیر. زمانی که این بیماران با کولونوسکوپی روده معاینه می شوند روده آنها کاملا طبیعی است و این نشان می دهد مشکل از جای دیگری است. در واقع روده یک مغز کوچک است و استرس های عصبی می تواند باعث اختلالات حرکتی شود.

علائم سندروم روده تحریک پذیر

علائم سندروم روده تحریک پذیر

درمان بیماری روده تحریک پذیر یا آی بی اس

متاسفانه هیچ درمان مشخصی برای این بیماری وجود ندارد. در صورت بروز درد و کاهش آن می توان از قرص های مسکن استفاده کرد. بیماران با اصلاح رژیم غذایی روزانه خود و مصرف برخی داروهای تجویز شده از سوی پزشک فوق تخصص گوارش خود می توانند از بروز علائم آزار دهنده این بیماری جلوگیری کنند. همانطور که از نام این بیماری پیدا است علائم سندروم روده تحریک پذیر با افزایش استرس و ناراحتی تشدید می شود بنابراین می توان با حفظ خونسردی مداوم و با انجام ورزش ها و فعالیت های فیزیکی منظم به کاهش علائم ناشی از این بیماری کمک بسیاری کرد.

نتیجه گیری

مشخصه اصلی بیماری سندروم روده تحریک پذیر، درد شکمی است که می تواند با علائم دیگری هم همراه باشد. این بیمار خطرناک نیست و به هیچ بیماری مزمن و خطرناکی تبدیل نمی شود اما مهم تشخیص درست این بیماری توسط پزشک می باشد.

راه های ارتباطی با دکتر امیر طاهری فوق تخصص گوارش:

86 97 88 22 -021

info@doctor-taheri.ir

پبج اینستاگرام

آخرین دیدگاه ها

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 − 1 =