سنگ کیسه صفرا
کیسه صفرا در قسمت زیر کبد است .این اندام کوچک در درون خود ،صفرا ذخیره می کند و زمانی که غذا وارد می شود کیسه صفرا در روده کوچک ،صفرا را ترشح میکند و در پروسه هضم کردن غذا موثر واقع می شود.مایع صفرا خود از چندین مواد مثل بیلیروبین، کلسترول و … است .سنگ کیسه صفرا یک تیکه ی جامد است که از به هم متصل شدن کلسترول وماده رنگدانه های صفرا به وجود می آید.این ذرات سخت یا همان سنگ های کیسه صفرا انواع مختلف دارند:
سنگ صفرای رنگدانه ایی: بیلی روبین همان مواد رنگدانهای صفرا هستند .هنگامی که این ماده در صفرا افزایش پیدا کند سنگ های تیره ایی با رنگ سیاه یا قهوه ایی تشکیل می شود.
سنگ صفرای کلسترولی: شایع ترین سنگ در کیسه صفرا است که از کلسترول حل نشده و بقیه مواد به وجود می آید.رنگ این سنگ ها معمولا زرد است.
علائم سنگ کیسه صفرا
در خیلی اوقات سنگ کیسه صفرا هیچ علائمی ندارد و بیماران از وجود آن خبر ندارند و بعد از مراجعه به متخصص گوارش از وجود آن آگاه می شوند.علائم کیسه صفرا هنگامی باعث ناراحتی بیمار می شود که مجاری صفرا توسط سنگ ها مسدود شده است.این مجاری، لوله مانند است که در ابتدا از کبد ،صفرا وارد شده و بعد از آن به کیسه صفرا و دستگاه گوارش منتقل می شود.
اگر مجاری مسدود شده باشند بیماردچار دل درد شدید خواهد شد و این درد شکم آنها را از انجام فعالیت های روزانه خود بازمی دارد .ممکن است درد در فواصل زمانی رخ دهد که به آن کولیک صفراوی می گویند.این درد در ناحیه مرکز شکم بین ناف و قفسه سینه است و یا ممکن است در زیر دنده ها و در صورت گستردگی درد به قسمت پهلو وارد شود.
این درد همراه همیشگی بیمار است و در هر ساعتی از روز و یا شب ممکن است رخ دهد و حتی با خروج گاز و یا استفراغ آرام نمی شود.کولیک صفراوی گاهی اوقات با یک فاصله ی طولانی مثل چند هفته و یا ماه اتفاق می افتد.به سنگ های که کولیک صفراوی ایجاد می کنند، سنگ کیسه صفرای غیرپیچیده می گویند .خوردن غذای چرب بعضی اوقات باعث بروزو یا تشدید این درد می شود. داشتن سنگ کیسه صفرا گاه باعث تعریق و یا حالت تهوع همراه است.
برخی از خدمات دکتر طاهری فوق تخصص گوارش
راه های ارتباطی دکتر طاهری فوق تخصص گوارش
با تشکر، مدیریت وب سایت دکتر طاهری فوق تخصص گوارش
شما عزیزان می توانید در صفحه اینستاگرام ما را همراهی کنید
۰ دیدگاه